ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ДОНАРАХОВАНО Й ОШТРАФОВАНО
16.08.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 70(21991) / Тираж: 8525

Головне управління ДФС в Одеській області акцентує увагу на найхарактерніших порушеннях, виявлених під час перевірок фізичних осіб та інших суб’єктів господарювання впродовж останнього часу

НЕДОТРИМАННЯ УМОВ СПРОЩЕНОЇ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ

При перевірці фізичної особи-підприємця, який перебував на спрощеній системі оподаткування й був платником єдиного податку ІІ групи з основним видом діяльності «роздрiбна торгiвля», встановлено систематичне надання ним послуг у сфері будівництва житлових і нежитлових будівель юридичним особам, які не є платниками єдиного податку.

За результатами перевірки фізичну особу-підприємця переведено на загальну систему оподаткування, донараховано податків на загальну суму понад 600 тис. грн та застосовано штрафних санкцій на понад 160 тис. грн.

УХИЛЕННЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ ПРИ ВИПЛАТІ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

Під час перевірки ФОП «М», основний вид діяльності якого — «дiяльнiсть у сферi транспорту», виявлено використання праці 463 водіїв без укладання з ними трудових угод.

За ухилення ФОП «М» від сплати до бюджету відповідних податків та зборів, які нараховуються та утримуються під час виплати заробітної плати, донараховано податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску та військового збору на загальну суму понад 313 тис. грн, а також застосовано штрафні санкції на суму майже 174 тис. грн.

Матеріали передано до органу Держпраці, який ухвалив постанову про накладення на підприємця штрафу за порушення законодавства про працю на суму понад 43 тис. грн.

ПРИХОВУВАННЯ ДОХОДІВ, ЩО НАДІЙШЛИ НА РОЗРАХУНКОВИЙ РАХУНОК

Діючи за дорученням нерезидента, фізична особа-підприємець здавала в оренду нежитлове приміщення в курортній зоні Одеси й отримала від цього 1,2 млн грн, не сплативши до бюджету відповідних податків.

За результатами перевірки донараховано грошових зобов’язань майже 300 тис. грн, які підприємець сплатив до бюджету.

ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРИ ВИПЛАТІ ІНШИХ ДОХОДІВ ФІЗИЧНИМ ОСОБАМ

При проведенні перевірки товариства «А» встановлено виплату дивідендів його засновникам за рахунок підприємства без сплати до бюджету відповідних податків та зборів.

Підприємству донараховано понад 230 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору, які сплачено до бюджету.

Автор: Головне управління ДФС в Одеській області.

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013