ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Щоб скоротити відстані і час
12.09.2018 / Газета: Одесские известия / № 69(5093) / Тираж: 18937

Автошляхи є урядовим пріоритетом вже нині, а наступного року у центрі уваги кабміну буде й екстрена медична допомога. Про це вівмову під час робочого візиту на Одещину очільник уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Одеську область очільник уряду відвідав 10 вересня. Тут він ознайомився з роботою Єдиної оперативної диспетчерської служби «103», Центру надання адміністративних послуг, а також вантажно-митного комплексу ТОВ «Євротермінал». Під час брифінгу очільник Уряду згадав, зокрема, будівництво траси М-15 «Одеса-Рені»:

«Для нас це є пріоритетом. Цього року приблизно 600 мільйонів гривень направлено на будівництво цієї дороги. Тобто, ми будемо її завершувати відповідно до графіка фінансування і технології будівництва», — наголосив Володимир Гройсман.

Зазначимо, масштабне будівництво траси «Одеса-Рені» активізувалося на початку 2017 року. В першу чергу, за рахунок успішної реалізації «митного експерименту» в регіоні.

Відтак, на початку вересня було завершено ремонт складної ділянки траси — від мосту біля Паланки до села Монаші. Загалом, минулого року було відремонтовано безпрецедентні 259 кілометрів доріг регіону.

У липні 2018 року голова Одеської ОДА Максим Степанов ініціював масштабну кампанію зі збереження автошляхів області під назвою «Збережемо дороги Одещини разом». Вона передбачає, зокрема, підписання відкритого Меморандуму, що консолідує дії влади, соціально відповідального бізнесу та громадськості.

Має регіон здобутки й у медичній сфері. Зокрема, час передачі виклику від людини, яка зателефонувала на «103», до вільної бригади екстреної медичної допомоги в Одеській області вже скорочено у сім разів. Це стало можливим завдяки роботі Єдиної оперативної диспетчерської служби (ЄОДС).

«Опрацьовують дзвінок на «103» в диспетчерській Одеського регіону до однієї хвилини, – поінформував урядову делегацію Максим Степанов. – Також завдяки Службі визначається найкоротший маршрут для бригади медиків, аби вони могли швидше прибути на місце виклику та допомогти хворій людині. Усе це в комплексі, в прямому сенсі, рятує життя».

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час відвідування ЄОДС Одеської області наголосив:

«Ми плануємо наступного року віддати пріоритет екстреній медицині: технічному переоснащенню, підвищенню зарплат працівників. Ми візьмемо базові області і з них почнемо перенавчати людей, враховуючи нові знання. Безумовно, будемо технічно переоснащувати й автомобілі. І у плані будуть присутні подібні системи управління»

Зазначимо, кожної доби ЄОДС приймає до трьох тисяч викликів «103». Останній етап кожного п’ятого виклику — госпіталізація хворого. Загалом, служба керує роботою 175 бригад екстреної медичної допомоги. Також на базі Служби працює кабінет телемедичних консультацій. Таким чином, усі автобригади “швидкої” регіону оснащено електрокардіографами з телеметричними пристроями. Прямо на місці виклику медики можуть зробити ЕКГ, у режимі “онлайн” відправити результати й одразу отримати консультацію висококваліфікованого лікаря телемедичного центру ЄОДС. Відтак, кожного дня в Одеській області надають до 150 таких консультацій.

21 березня голова Одеської ОДА Максим Степанов дав старт роботі Єдиної оперативної диспетчерськї служби. Протягом трьох місяців після її запуску до єдиного телефонного номеру «103» було підключено всі райони регіону. Ця служба значно зменшує час прибуття бригади медиків до пацієнта завдяки автоматизації прийому викликів, електронному контролю всіх етапів надання швидкої допомоги, а також оптимізації управління ресурсами. Диспетчер супроводу бригади визначає найближчу до місця виклику машину «швидкої», обирає лікарську або фельдшерську допомогу (в залежності від складності виклику) та скеровує її найкоротший шлях до пацієнта.

Тим часом урядовці відвідали ще один об’єкт, де високі технології дозволяють поліпшити наше з вами життя.

Централізований моніторинг якості роботи Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) дозволить в майбутньому значно вдосконалити їх роботу й зараз, в тісній співпраці з Мінекономрозвитку, вже розробляється система такого моніторингу. Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, котрий відвідав разом з Прем’єр-міністром міський ЦНАП «Прозорий офіс», що в змозі щодня приймати більше, ніж 500 відвідувачів і надавати до 400 адміністративних і соціальних послуг в одному місці. За словами міністра, сьогодні в Україні вже працює 767 ЦНАПів, кожний з яких надає від 50 до кількох сотень послуг. Майже всі центри підключені до головних електронних реєстрів. Наприклад, до єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських організацій підключено 89,7%, до державного реєстру речових прав на нерухоме майно – 93,4%. «Так, ще є проблеми, – зізнається Олександр Саєнко, – зокрема – гостра нестача кваліфікованих кадрів у сільській місцевості, недостатній рівень фінансового забезпечення ЦНАП утворених при райадміністраціях. Однак, переконаний, ми їх вирішимо. Головне, що поява нових центрів адмінпослуг – це вже незворотній процес. Приємно, що цей досвід взяли на озброєння новоутворені об’єднані громади. Поступово ми повертаємо державу обличчям до людей».

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015