ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Прагнеш справедливості — сам дій законно
13.09.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 78(21988) / Тираж: 8525

У вівторок, 11 вересня, відбулася двадцята сесія обласної ради, порядок денний якої містив близько 40 питань. У робочій президії — голова облради Анатолій Урбанський, його заступники — Олег Радковський та Юрій Дімчогло, голова облдержадміністрації Максим Степанов.

Хвилиною мовчання депутати вшанували пам’ять загиблих 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку (США) під час найбільшого в історії за кількістю жертв терористичного акту, а також усіх жертв терористичних актів.

На пленарному засіданні було схвалено низку рішень, які стосуються діяльності обласної ради та її органів. Так, у штатному розписі апарату облради введено посаду уповноваженого з питань реалізації державної антикоруп-ційної програми. Призначить уповноваженого облрада, але контролюватиме його діяльність Національне агентство з питань запобігання корупції.

Наступний блок питань включав внесення змін до цілої низки чинних регіональних, комплексних та цільових програм, а також до перспективного плану формування територій громад Одеської області.

Заслухавши директорку департаменту фінансів ОДА Марину Зінченко, депутати ухвалили зміни до обласного бюджету на 2018 рік з урахуванням доповнень.

Рішенням сесії на першочергові протиаварійні роботи в Ак-керманській фортеці спрямовано 2 мільйони 380 тисяч гривень. За відповідну пропозицію проголосували 62 обранці.

«Ми віднайшли кошти на продовження реставраційних робіт. Дякую депутатам за підтримку. Аккерманська фортеця — туристичний скарб нашого регіону, який потребує збереження та розвитку. Й у нас для цього є чіткий план», — сказав голова ОДА Максим Степанов.

Виділені гроші підуть на роботи

3 укріплення північно-західної частини Аккерманської фортеці. На 2018 рік в обласному бюджеті також передбачено близько 3,1 мільйона гривень на облаштування декоративного освітлення пам’ятки та розробку науково-проектної документації для першочергових про-тиаварійних робіт на її спорудах.

Нагадаємо, що наша область ініціювала внесення Аккерманської фортеці у Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Робоча група вже затвердила номінаційну заявку, де аргументується світова цінність, автентичність, а також відповідність пам’ятки критеріям відбору ЮНЕСКО.

Депутати підтримали рішення про здійснення державно-приватного партнерства при створенні сучасного закладу надання медичної діалізної допомоги на базі Одеського обласного центру нефрології та діалізу, що на Люстдорфській дорозі.

Центр залишатиметься у власності Одеської обласної ради, й не може бути приватизованим, чого побоюються численні пацієнти, для яких ці доволі затратні фінансово процедури були і є безоплатними, а головне — життєво важливими. Надання ж дозволу на державно-приватне партнерство дозволить за кошти інвесторів створити сучасний заклад діалізної допомоги населенню. Після такого схвалення обласна рада мусить відпрацювати варіанти співробітництва з потенційними партнерами з приватного медичного сектора, а також провести конкурс на визначення інвестора.

На сесії було підтримане клопотання про присвоєння звання «Почесний громадянин Одеської області» Геннадієві Коєву, Дмитрові Іоргачову та Олександрові Касьяненку.

Депутати заслухали звіт керівника Регіонального оперативного штабу боротьби з аграрним рейдерством Олександра Терещука про результати роботи щодо запобігання та протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств в агропромисловому комплексі, що мають ознаки рейдерства, на території Одеської області за 2017—2018 роки.

До облради люди часто скаржаться на рейдерські захоплення як земель, так і вирощених урожаїв. Найбільше такого злочинного неподобства трапляється в Ананьївському, Арцизькому, Белградському, Ізмаїльському, Подільському, Ренійському та Ширяївскому районах. І з кожним роком таких протиправних дій проти аграріїв більшає.

За словами Олександра Терещука, головною причиною рейдерських захоплень полів на Одещині є небажання аграріїв працювати, суворо дотримуючись законодавчих вимог.

«Рейдерство, як правило, активізується там, де й самі аграрії діють напівзаконно. На жаль, щоб схитрувати зі сплатою податків, фермери нерідко укладають договори, але «забувають» їх зареєструвати. Часто засівають русла пересохлих річок, сінокоси, польові дороги, а такі ділянки ми не реєструємо. Рейдери ж добре знають про такі поля із сумнівним правом власності», — сказав він.

Щоб такого не траплялося, йшлося при обговоренні питання, землероби мусять пам’ятати: прагнеш справедливості — сам дій законно.

На сесії було розглянуто й низку звернень депутатів. Так, підтримано звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів і Міністерства екології та природних ресурсів щодо спрощення порядку отримання ліцензії на здійснення утилізації небезпечних відходів на території України, а також до уряду, Мінінфраструктури та Державної служби з безпеки на транспорті щодо збільшення штатної кількості працівників територіального управління Укртрансбезпеки у зв’язку з облаштуванням шести комплексів з вагового контролю на шляхах Одеської області.

Автор: Яна СТАСІНА

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016