ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Володимир Гройсман: «Припиніть грабувати країну!»
13.09.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 78(21988) / Тираж: 8525

У понеділок на Одещині з робочим візитом перебував прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Тут він ознайомився з перебігом реконструкції злітно-посадкової смуги в міжнародному аеропорту «Одеса», роботою Єдиної оперативної диспетчерської служби «103», новоствореного гінекологічного відділення Одеської міської лікарні №11, центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» у Київському районі, вантажно-митного комплексу ТОВ «Євротермінал» та митного поста «Спеціалізований» Одеської митниці ДФС.

на будівництво якої уряд вже виділив близько 750 мільйонів гривень, дозволить приймати потужніші повітряні лайнери, включаючи Boeing-767, завдяки чому паса-жиропотік може зрости вдвічі. Також у рамках проекту планується встановити світлосигнальне, радіонавігаційне та метеорологічне обладнання для сертифікованого заходу на посадку за категорією Ill-а (ІКАО), тоді як існуюча смуга сертифі-кована за категорією І (ІКАО).

Ще один великий інфраструк-турний проект, який реалізується на Одещині і має суттєве значення як для розвитку економіки загалом, так і туристичної індустрії зокрема, — будівництво траси М-15 «Одеса—Рені». Щодо нього очільник уряду під час брифінгу для ЗМІ наголосив: «Для нас це є пріоритетом. Цього року приблизно 600 мільйонів гривень направлено на будівництво цієї дороги. Тобто ми будемо її завершувати відповідно до графіка фінансування і технології будівництва».

Перебуваючи в Одесі, Володимир Гройсман значну увагу приділив роботі української митниці і проміжним підсумкам оголошеної Кабінетом Міністрів кампанії «Україна без контрабанди». Урядові ініціативи щодо припинення контрабанди та фінансових схем при експорті-імпорті товарів, зауважив він, дозволили збільшити обсяг щоденних платежів, які надходять по лінії митниці Державної фіскальної служби, до 1,5 мільярда гривень, і взяті урядом темпи викорінення схем на кордоні, запевнив прем’єр, збавлятися не будуть. Водночас він наголосив, що у тих, хто провадить бізнес легально, нема підстав для занепокоєння. А от охочим будувати схеми і грабувати країну «спуску не буде».

Як зауважують у Кабміні, одним з ключових заходів, запроваджених у рамках кампанії, стало активне використання митних сканерів, які в автоматичному режимі відскановують контейнери та вантажівки і таким чином дозволяють давати реальну оцінку вартості товару, що перевозиться. Всі правоохоронні органи отримали доступ до баз даних і можуть у режимі реального часу аналізувати ситуацію на кордоні й унеможливлювати оборудки.

«Чому ми повинні закривати очі на всі зловживання, які роблять країну біднішою? Наша позиція така: всі органи правопорядку — прокуратура, НАБУ, СБУ, будь ласка, стежте. А митники — робіть свою справу, аби непереливки було грабувати країну, — сказав Володимир Гройсман. — Наші рішення ліквідували основу схем. Щоденні надходження зросли до півтора мільярда гривень. Це кошти, які належать громадянам, і ніхто не має права їх забрати. Наше завдання — наповнювати державну скарбницю».

За даними Державної фіскальної служби, з моменту оголошення кампанії «Україна без контрабанди» — з 21 червня по 10 вересня — обсяг митних платежів зріс на 14,6 мільярда гривень порівняно з аналогічним періодом минулого року. Особлива увага приділяється руйнуванню існуючих «тіньових» схем з корупційною складовою, у яких задіяні уповноважені посадові особи, повідомляє урядовий портал.

На нараді, що відбулася в Одесі за участі керівників митних підрозділів ДФС та представників ділових асоціацій України, прем’єр-міністр зауважив, що оголошена урядом кампанія «Україна без контрабанди» є справжньою війною проти сірих схем і нечесних підприємців та контролерів.

«Всі, хто робить країну біднішою, мають на собі відчути невідворотність змін і нашу принципову позицію. Я оголосив пряму війну цій контрабанді. І це не питання мільярд плюс чи мільярд мінус. Це питання сили країни», — наголосив він.

У результаті вжитих заходів, йшлося на нараді, вже є суттєве зростання щоденних платежів, збільшення надходжень з контейнера по тих групах товарів, які вважаються найчутливішими для вітчизняної економіки. Мова, передусім, про товари легкої промисловості. «І я знаю точно, що це не межа», — сказав Володимир Гройсман і додав: «Наше завдання зробити Україну сильнішою. І ми або покажемо здатність працювати в цих умовах, або доведеться робити кадрові ротації і посилення, щоб забезпечити тенденцію до зростання. Припиніть грабувати країну! Бити буду публічно».

Очільник уряду, як уже мовилося, побував у «Євротерміналі» Одеського морського порту, де взяв участь у презентація проекту «Смарт-митниця», покликаного зробити митні процедури швидкими і прозорими.

«Смарт-митниця» робить ставку на скануючі системи та вагові комплекси, — поінформував присутніх виконувач обов'язків голови ДФСУ Олександр Власов. — У тестовому режимі вже працює інтелектуальна система зчитування номерів, що дасть змогу формувати базу даних про переміщення вантажів територією країни й остаточно подолати залишки тіньового сектора. Пункти пропуску на держкордоні планується оснастити системами фото- та відеофіксації. А в перспективі — запровадження електронного талона, що спростить перетин держкордону громадянами».

Ще один блок питань, який був у полі зору Володимира Гройсмана, — реформа медичної галузі, новації, що впроваджуються в нашій області. Він, зокрема, відвідав Єдину оперативну диспетчерську службу. Як поінформував прем’єр-міністра голова облдержадміністрації Максим Степанов, завдяки роботі цієї служби час передачі виклику від людини, яка зателефонувала на «103», до вільної бригади екстреної медичної допомоги скорочено у сім разів.

«Ми значно зменшили в Одеській області час проходження інформації від виклику на «103» до отримання його вільною бригадою «швидкої», яка знаходиться ближче за всіх до місця події. Автоматизація процесів диспетчерської дозволила скоротити цей час у сім разів! Дзвінок на «103» у диспетчерській опрацьовують до однієї хвилини. Завдяки службі визначається і найкоротший маршрут для бригади медиків, аби вони могли якомога швидше прибути на місце виклику та допомогти хворій людині. Усе це в комплексі, в прямому сенсі, рятує життя», — підкреслив Максим Степанов.

Нагадаємо, голова Одеської ОДА дав старт роботі Єдиної оперативної диспетчерської служби 21 березня. Упродовж трьох місяців після її запуску до єдиного телефонного номера «103» було підключено всі райони області. Кожної доби ЄОДС приймає до трьох тисяч викликів. Кожен п'ятий з них завершується госпіталізацією хворого до лікарні. Служба керує роботою 175 бригад екстреної медичної допомоги. На її базі працює також кабінет телемедичних консультацій. Усі карети бригад «швидкої» оснащено електрокардіографами з телеметричними пристроями. Прямо на місці виклику медики можуть зробити ЕКГ, у режимі онлайн відправити результати й одразу отримати консультацію висококваліфікованого лікаря телемедичного центру ЄОДС. Щодня в Одеській області надають до 150 подібних консультацій.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун та міністр соціальної політики Андрій Рева ознайомилися також з роботою Спеціалізованого центру для жінок з інвалідністю при Одеській міській клінічній лікарні №11.

Цьогоріч тут проведено капітальний ремонт з використанням сучасних матеріалів і дизайнерських рішень, закуплено нове обладнання, зокрема багатофункціональні оглядові крісла, що регулюються по висоті і, за необхідності, можуть трансформуватися в операційні столи. Для відділення придбано новітню лапароскопічну стійку, що дозволяє проводити малоінвазивні операції через невеликий прокол, а це значно знижує ймовірність ускладнень і скорочує терміни післяопераційної реабілітації та перебування пацієнток у стаціонарі.

«У мене чудове враження від ознайомлення з новим спеціалізованим центром для жінок з інвалідністю. Нам повідомили, що на реконструцію і розширення гінекології 11-ї лікарні місто витратило понад 25 мільйонів гривень, маже 6 мільйонів — на закупівлю медичного та іншого обладнання», — прокоментувала побачене і почуте Уляна Супрун.

«Завдяки децентралізації місцеві бюджети отримали значні кошти, і зараз ми бачимо в Одесі їх ефективне використання для досягнення цілей щодо поліпшення медичної допомоги. Тут ми бачимо приклад тих умов, які повинні бути створені у всіх медичних закладах», — наголосив Володимир Гройсман.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013