ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ШТРАФНІ БАР’ЄРИ ДЛЯ ЛИХАЧІВ
02.10.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 83(21993) / Тираж: 8525

Із 27 вересня в Україні діють нові штрафи за порушення Правил дорожнього руху.

Відтепер за перевищення встановленої норми швидкості більш ніж на 50 км на годину порушник заплатить до 3,4 тис. грн (раніше було 510 грн).

За втечу з місця ДТП — від 255 грн до 3,4 тис. грн. Можливе та-кож позбавлення «прав» до шести місяців.

Керування автомобілем без посвідчення водія або якщо воно не відповідає категорії, штраф може сягнути 10,2 тис. грн (до-сі — 510 грн). Якщо водій знову сяде за кермо і не матиме при собі посвідчення водія, то вже заплатить учетверо більше — 40,8 тис. грн.

Водії, які позбавлені права керувати транспортними засобами, все ж знехтували забороною й сіли за кермо, мусять викласти 20,4 тис. грн. За повторне таке правопорушення штраф зросте удвічі.

Щодо неправильного паркування авто, то інспектори тепер складатимуть протоколи порушень навіть без водія та евакуюватимуть машини, поставлені у недозволених місцях. Свої дії представники правоохоронних органів повинні зафіксувати на відео або зняти на фотоапарат місце порушення. Штраф за неправильне паркування — від 255 до 1,7 тис. грн.

На місці заплатити за адміністративне порушення не можливо. Муніципальні інспектори не мають права брати готівку. Запроваджується також система заочного штрафування — на підставі фото- та відеофіксації. Повідомлення надходитимуть у вигляді СМСок або квитанцій на лобовому склі.

Змінено і правила тимчасового затримання транспортних засобів. Воно здійснюватиметься шляхом доставки автомобілів для зберігання на спецмайданчик за допомогою евакуатора.

Евакуація проводитиметься у разі порушення правил зупинки, стоянки, паркування, неоплати вартості послуг з паркування, а також при залишенні авто у місці, де воно суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху.

Розміщення вважається таким, що суттєво перешкоджає дорожньому руху, якщо транспортний засіб:

поставлений на проїзній частині у два і більше рядів;

розташований у заборонених Правилами дорожнього руху місцях зупинки чи стоянки, зокрема: на трамвайних коліях; на мостах; на пішохідних переходах і ближче 10 метрів до них з обох боків; на перехрестях та ближче 10 метрів від краю перехрещуваної проїзної частини; на проїзній частині, де відстань між суцільною лінією розмітки і транспортним засобом, що зупинився, менше трьох метрів; ближче 30 метрів від зупинки маршрутних транспортних засобів; ближче 10 метрів від місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання; у місцях, де буде неможливим зустрічний роз’їзд або об’їзд транспортного засобу, що зупинився;

своїм розташуванням робить неможливим рух іншого транспорту або створює перешкоду для руху пішоходів;

розташований на смузі, виділеній для руху громадсь-кого маршрутного транспорту;

розташований на позначеній розміткою велодоріжці;

порушує схему паркування транспортних засобів таким чином, що блокує проїзд по двох або більше смугах руху.

При тимчасовому затриманні транспортного засобу місце його розташування має бути зафіксоване в режимі фото-зйомки (відеозапису).

Порушник зможе забрати своє авто зі спеціального майданчика після оплати вартості послуг із транспортування та зберігання.

Вартість послуг з транспортування автомобіля до 2-х тонн — 600 грн, від 2-х до 3-х тонн — 700 грн, важчих — 850 грн. Вартість зберігання автомобіля з 1-ї по 7-у добу — 120 грн за добу і 20 грн за кожну наступну (без ПДВ). Отже, мінімальна вартість послуг з евакуації складе 864 грн з ПДВ. Це, звісно, без урахування суми накладеного штрафу за саме порушення Правил дорожнього руху.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011