ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Освіта й медицина – в центрі уваги президентського візиту
10.10.2018 / Газета: Одесские известия / № 77(5101) / Тираж: 18937

Одеську область з робочим візитом відвідав Президент Петро Порошенко. Державну делегацію супроводжували голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, голова облдержадміністрації Максим Степанов, дипломати, депутати усіх рівнів, представники органів місцевого самоврядування.

Разом із Прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим глава держави взяв участь у заходах з нагоди 160-річчя заснування Болградської гімназії, де він навчався, та привітав освітян із професійним святом.

«Це не лише українське свято, а сьогодні всі святкують, весь світ – День вчителя, і я приїхав до своїх перших вчителів. Велика вдячність за якісну освіту, і не тільки. Адже тут ви вчите бути справжнім патріотом, справжнім громадянином своєї держави і справжнім громадянином, який шанує і поважає національні меншини і наші братні народи, включно з Болгарією», – сказав Президент. Він наголосив, що завдяки освітній реформі у школах утворюється особлива атмосфера, яка, насамперед, торкнулася першокласників.

«Не маю жодного сумніву, що нинішні першокласники вже точно житимуть у Європейському Союзі. Ми домовилися із болгарською стороною про відкриття в Одесі болгарської школи, а також українського культурного центру – у Софії», — окреслив плани на майбутнє Петро Порошенко.

Він вручив працівникам гімназії державні нагороди. Орденом княгині Ольги III ступеня нагороджено директора Сніжану Скорич, а почесне звання «Заслужений вчитель України» присвоєно вчительці Наталі Карі.

Окрім того, Глава держави взяв участь у церемонії відкриття Болградського Меморіалу Слави – пам’ятника учасникам бойових дій, оглянув оновлене приміщення РАЦС. А до приїзду в Болград – ознайомився з ходом ремонтних робіт на міжнародній трасі М-15 Одеса-Рені.

Нагадаємо, у червні в Болградській гімназії імені Георгія Раковського було відкрито сучасний культурно-освітній український медіа-простір із функціональними зонами. Інтерактивне фойє дає можливість проводити уроки та позакласні заходи, ранкові зустрічі, семінари та вебінари.

Зазначимо, у Болградській гімназії навчалися ректор Софійського університету Олександр Теодоров-Балан, прем’єр-міністри Болгарії Дімітр Греков і Олександр Малинов та інші видатні діячі.

Під час візиту на Одещину президент відвідав також оновлене приймальне відділення Болградської районної центральної лікарні. Зокрема, у новоствореному Emergency department запрацювали кабінет телемедичних консультацій, мала операційна і палата інтенсивної терапії. Відтак, завдяки можливостям телемедицини дані пацієнтів Болградської лікарні (електрокардіограма, спірограма, УЗД тощо) можуть передаватися в режимі онлайн, а хворі — отримувати консультацію провідних медичних фахівців не лише Одеської області, а й всієї України.

«Я прийняв рішення – давайте ми започаткуємо програму сільської телемедицини. Бо Україна є дуже великою державою, Одеська область є найбільшою в Україні за територією. Важливо, щоб навіть у найвіддаленішому куточку Одеської області, так само як і всієї України, в кожному селі компетентними зусиллями працівників районної лікарні, працівників третьої, четвертої ланки, обласного центру, найкращих фахівців з Києва ми могли достукатися до села і надати ту допомогу, яка рятує в перші «платинові секунди» і хвилини», — сказав Президент Порошенко, спілкуючись з персоналом лікарні.

Голова ОДА Максим Степанов під час презентації потужностей обласної телемедицини розповів, що всі 175 бригад «швидкої» допомоги в регіоні були оснащені електрокардіографами з телеметричними пристроями. Окрім того, амбулаторії та ФАПи області поступово устатковуються мобільно-діагностичними комплексами. 20 таких комплексів було передано в Болградську лікарню. Загалом, від початку року за допомогою телемедицини надано майже 1200 консультацій.

«В обласній лікарні телемедичні консультації зараз надають лікарі 19 спеціальностей. Коли вийдемо на 15-20 консультацій на добу – будемо створювати обласний центр телемедицини з окремим штатом», — поділився планами Максим Степанов.

Вже зараз анонсовано відкриття Emergency room в амбулаторії групової практики Маяківської ОТГ та поява Emergency department у Савранській районній лікарні.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016