ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Кава по-балтськи, українське весілля та балтський вальс
10.10.2018 / Газета: Одесские известия / № 77(5101) / Тираж: 18937

Балта відсвяткувала своє 492-річчя, вписуючи в літопис краю ще одну яскраву сторінку досягнень своєї громади, вплітаючи у святковий вінок сиві традиції пращурів і зелені паростки сьогодення.

Розпочались урочистості з літургії в Свято-Успенському соборі, де разом з керівниками міста і району були й іноземні гості – з Румунії, Білорусі, Молдови, а також представники екіпажу корабля «Балта», військових частин, учасники АТО, прихожани.

Потім всі відвідали костел св. Станіслава і Меморіал Слави, вшанувавши пам’ять воїнів, полеглих в роки Другої світової війни і в наші дні, на Сході України.

В той день, здавалося, кожен куточок був присвячений дню народження Балти, дзвенів різноманітними і цікавими святковими подіями.

У міському парку, наприклад, відбулась виставка робіт народних умільців. Пройшов ярмарок, на якому були представлені страви української кухні, притаманні Балті та її околицям.

Тут же відбулась безпрограшна лотерея і була відкрита кав’ярня, де не тільки пригощали надзвичайно смачною кавою по-балтськи з жартами, примовляннями, але й дивували гостей оригінальною фотозоною «Квіти&Кава» з ароматом лаванди і розмаїття інших квітів, призначених для щасливих людей. Цю оригінальну кав’ярня облаштував колектив міської школи № 3.

А на території Балтської школи № 1 ім. Олеся Гончара справляли справжнє весілля Юрій і Катерина Філоненки. Наречений працює вчителем першої школи, а наречена тут проходить стажування, навчається у Балтському педагогічному училищі. Весілля святкувалось за українськими обрядами і народними традиціями, з піснями, танцями, дружками, нанашками, гостями, короваєм і голубцями.

Яскравим явищем став флеш-моб «Бере­гиня». Вздовж вулиці Любо­мир­ської, від міського парку і до центральної площі міста пройшлася колона родин, які свято бережуть родинні стосунки. В колоні йшли батьки і діти, дідусі і бабусі для яких сім’я – це найцінніше і найголовніше.

Центральний майдан зустрічав колонну «Балтським вальсом» — піснею, яка стала гімном Балти. І не дивно, що у вальсі кружляли люди різних поколінь. Одні згадували молодість, інші – насолоджувались юністю.

В цей день громада міста поповнилася ще двома жительками. Мам новонароджених двох дівчаток в Балтському пологовому відділенні вітали представники міської влади, вручили квіти і подарунки для малят.

На сцені вшановували кращих людей міста. Одними із перших голова Балтської міської ради Сергій Мазур запросив Олексія Мельника, який багато років очолював районну організацію Червоного Хреста і Півмісяця, і завідуючого дитячим відділенням Балтської ЦРЛ Миколу Затулу. Їм було присвоєно звання «Почесний громадянин міста Балта».

Багато жителів міста от­ри­мали звання «Гордість Балтської громади», серед них і наймолодший, трирічний Олександр Ткачук.

Ну, і звичайно, не обійшлося без красивого і смачного святкового торту, яким смакували всі, хто прийшов розділити радість свята. Завершився день концертною програмою групи Фелікса Шиндера «Деньги вперед» та народними гуляннями.

Автор: Любов Кузьменко

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013