ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ГРАНТ — ЦЕ ВУДКА, А НЕ УЛОВ
11.10.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 86(21996) / Тираж: 8525

Маємо хорошу новину: Світовий банк надасть підтримку окремим об’єднаним територіальним громадам Одещини на поліпшення доступу вразливих груп населення до соціальних послуг.

Йдеться про грант Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму 2,85 мільйона доларів. Кошти будуть розподілені між 30 ОТГ окремих районів Тернопільської та Одеської областей, відібраних банком за методологією вразливості та ризиками соціального відчуження.

Якщо конкретніше, то гроші для «Проекту надання соціальних послуг у громаді» виділить Японський фонд соціального розвитку, реципієнтом гранту буде Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ), а бенефіціаром — Мінсоцполітики.

Виділення цільової фінансової підтримки допоможе громадам посилити власну інституційну спроможність щодо надання соціальних послуг у віддалених селах та малих містах, перед-усім — вразливому та соціально незахищеному населенню. Уразливі групи, на яких поширюватиметься проект, — це сім’ї, що живуть за межею бідності, люди з особливими фізичними потребами, внутрішньо переміщені особи, діти, підлітки та молодь (зокрема дівчата) у групах ризику, літні люди, особи, позбавлені волі, жертви торгівлі людьми, хворі на ВІЛ і туберкульоз тощо.

Фахівці Одеського центру розвитку місцевого самоврядування (директорка — Юлія Молодожен) на запит редакції надали перелік таких громад, а також розповіли про етапи, умови та терміни впровадження проекту.

Отже, до проекту ввійшли Розквітівська, Новокальчевська, Коноплянська, Яськівська і Зна-м’янська сільські, Великомихайлівська, Ширяївська та Цебриківська селищні, а також Балтська, Біляївська, Березівська, Маяківська й Вилківська міські громади.

На першому етапі ОТГ-учасниці отримають підтримку консультантів, за сприяння яких проаналізують свої потреби та наявні ресурси для надання визначених умовами гранту соці-альних послуг. Потенційні надавачі таких послуг, у тому числі самі члени громади, пройдуть відповідне навчання, а організації, які вже пропонують такі послуги, отримають консультаційну підтримку й належне технічне обладнання, якщо в тому буде потреба.

На другому етапі кожна з обраних громад сформує заявку на реалізацію мікропроекту зі створення інноваційної моделі надання соціальних послуг для вразливих груп населення. Спеціально створений при Міністерстві соціальної політики України Комітет з відбору мікропроектів, за сприяння УФСІ та координаторів від обласних державних адміністрацій, визначить десять найкращих пропозицій, на кожну з яких буде виділено до 140 тисяч доларів США на проведення ремонтно-будівельних робіт, закупівлю обладнання та послуг.

Мета проекту — розробити нові пілотні та практичні моделі надання соціальних послуг, коли і запит на них, і пропозиція створюються на рівні самої громади. Звісно, за грантові гроші доведеться серйозно позмагатися, адже їх ніхто просто так не роздаватиме, а виділятимуться вони під конкретні обґрунтовані мікропроекти, реальні до виконання. Шанс отримати частку гранту матиме кожна третя з переліку відібраних громад. Тобто спонсори дають нашим ОТГ вудку (японську, надійну!), а не зловлену рибку.

Загалом проект стане фундаментом для майбутньої потужної державної програми, яка реалізовуватиметься на всій території України. Сам грант діятиме до 2022 року, а практичну вигоду від його впровадження отримають близько 75 тисяч осіб.

Автор: Яна СТАСІНА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011