ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Ярмарок у Нерубайському
17.10.2018 / Газета: Одесские известия / № 79(5103) / Тираж: 18937

У переддень великого православного свята Покрови Пресвятої Богородиці традиційний головний районний осінній ярмарок відбувся не у районному центрі, а на центральній площі Нерубайського – великого приміського села, заснованого саме козаками.

З самого ранку площа розквітла гарно прикрашеними торговими павільйонами сільських рад району та великих підприємств Біляївщини. Особливою вишуканістю та яскравістю вирізнялися павільйони Дачненської, Августівської, Іллінської, Холоднобалківської, Граденицької, Яськівської, Мирненської сільрад. І біля багатьох щедрі господарі частували юшкою, гарячим чаєм з солодкою випічкою.

Художній керівник районного Будинку культури Світлана Кваша представила товаровиробників – учасників ярмарку, знайшла гарні слова про керівників підприємств, про досягнення колективів.

Скрізь променіють кетяги калини та штучні величезні соняхи, які можна назвати візитками цього ярмарку. А у рядах, де торгували саджанцями дерев та кущів, вражали запахи різнобарвних троянд.

Люду на ярмарок зібралося багато, приїхали не лише з Нерубайського та сусідніх сіл, але й з Одеси. І ніхто не покинув ярмарковий майданчик з порожніми руками — везли цілими мішками сільгосппродукцію та товари. Головне – вибір був величезний, якість — чудова і ярмаркові ціни радували – всі значно нижчі ринкових, адже від виробників, без торговельних надвишок.

Найбільше дякували покупці за овочі, у великій кількості представлені ТОВ агрофірмою «Факел» (керівник — Тимур Цхадая), а також за овочі та консервацію ТОВ «Південь агропереробка», «Троїцьке», за мед та фрукти фермерам «Жива надія», за молочну продукцію ДПЕБ «Дачна», сири Великодальницького «Золоте копитце». Черги стояли за продукцією ферм від Ніцевича та Солоненка, ковбасами підприємців Великого Дальника. Живою рибою жваво торгували Асоціація «Хаджибейський лиман» та РСК «Придністровець». Був і виноград, навіть ківі, що почали вирощувати наші фермери.

З теплими словами вітання звернувся до учасників ярмарку голова Біляївської райдержадміністрації Василь Самокиш. Він подякував організаторам і товаровиробникам за щедрість, за цей ярмарок, що став справжнім святом, побажав усіляких гараздів і пообіцяв, що районний осінній ярмарок — не останній цього року. Очільнику РДА під оплески всіх присутніх піднесли пишний коровай.

Такі ж короваї вручили й іншим організаторам ярмарку — голові районної ради Олегу Мишаглі, голові Нерубайської сільради Василю Юрківському, депутату облради Дмитру Чапіру.

Музика, виступи кращих місцевих та й районних талантів додали усім гарного настрою. Подарунком учасникам ярмарку став виступ вокально-інструментального етнічного колективу «Слов’яни». Співали – всі. А дехто й потанцював.

Автор: Прес-служба апарату районної державної адміністрації

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016