ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Обіцяють – не замерзнемо
27.10.2018 / Газета: Одесские известия / № 82(5106) / Тираж: 18937

За традицією першими тепло отримають об’єкти соціальної сфери. У житлових будинках воно з’явиться, як і у минулі роки тоді, коли середньодобова температура протягом трьох діб становитиме менше 8-ми градусів.

Головний інженер комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» Олександр Михайлов розповів про хід підготовки до опалювального сезону, яка почалася з перших днів літа:

- Проведено великі обсяги ремонтно-відновлювальних робіт із заміни теплотрас. З міського бюджету виділено 220 мільйонів гривень, які комунальне підприємство “Теплопостачання міста Одеси” з успіхом освоїло і здійснило заміну труб на ділянці 5,6 кілометра.

Підприємство укомплектоване персоналом, матеріалами для забезпечення постачання теплової енергії, вчасно отримані номінації по газу. Наразі закінчено пусконалагоджувальні роботи та разом з Одесагазом складено оптимальні графіки із включення котелень.

На нараді з’ясувалося, що жителям Шкодової Гори, яких залишили без опалення взимку 2017 року, під час цього опалювального сезону теплову енергію постачатимуть із сусіднього «Лукойлу». Що стосується подальшої подачі теплоносія, то він здійснюватиметься з двох модульних котелень. Будівництво у цьому мікрорайоні триває у повному обсязі. Роботи планується завершити до першого листопада. «Якщо опалювальний сезон почнеться раніше, ніж завершиться будівництво котельних, то тепло почнуть подавати з «Лукойла», і вже в процесі подачі тепла буде виконане перемикання на нові котельні, — заспокоїв Сергій Агуца. – В кожному разі тепло до помешкань на Шкодовій горі почне надходити своєчасно».

Що стосується технічного стану Одеської ТЕЦ, то його визнали задовільним. Підготовлені три парових котли, водогрійка та дві машини, що виробляють електричну енергію. Це підприємство повністю готове до нового опалювального сезону і сьогодні спроможне заміняти жорстку воду на хімподготовлену. Наразі відбувається заміна жорсткої води на хімічний носій вже безпосередньо в системах опалення житлових будинків. Зона ТЕЦ — один з найважливіших інфраструктурних об’єктів міста, робота якого має стратегічне значення. У зимовий період ТЕЦ забезпечує опалення усьому центру Одеси, Молдаванки, Слобідки і Пересипу і постачає близько двадцяти відсотків теплової енергії в цілому по місту, а також виробляє для його потреб электроенергію.

Господарчий суд ухвалив рішення про подовження договору на використання обладнання і відпуск теплової енергії з цього підприємства. Борги, які були у КП «ТМО» перед Одеською ТЕЦ, погашені – гроші переказані практично в повному обсязі.

«Тому ми отримали акт готовності Держенергонагляду і, в принципі, готові до початку опалювального сезону в повному обсязі», — повідомив Сергій Агуца.

У робочий стан приведено усе котельне обладнання, нещодавно проведено дві гідравлічні перевірки теплотрас, повністю підготовлено до опалювального сезону усі житлові будинки різних форм власності, які налічують 3833 системи центрального опалення. Після вибіркової перевірки Держнаглядом Акт готовності видано усім підприємствам теплопостачання Одеси, а також власникам будинків з автономними системами опалення.

Автор: Катерина АНДРІЯНОВА

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013