ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЗА ПРИХОВУВАННЯ — ШТРАФ
27.10.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 91(22001) / Тираж: 8525

Дискусії, тренінги, бесіди з правоохоронцями, шкільні години, батьківські збори… У закладах освіти Одещини триває місячник «Зупинимо булінг разом!».

Булінг став соціальним лихом, яке часто призводить до тяжких наслідків. Вирішальна роль у боротьбі з ним в освітній сфері належить учителям. Але успішно впоратися з цією проблемою вони можуть тільки за підтримки керівництва шкіл, батьків, представників місцевих органів влади і громадських організацій.

Учні на шкільних годинах обговорюють питання дискримінації у своєму середовищі, визнаючи, що важливим у подоланні булінгу серед підлітків є формування системи цінностей і поваги одне до одного. У таких зустрічах беруть участь депутати місцевих рад, лідери громад, медики, представники правоохоронних органів.

Цими днями в Одесі пройшла науково-практична конференція працівників психологічної служби, яка ставила за мету підвищення ефективності і якості психолого-педагогічного супроводу освіт-нього процесу, вдосконалення методів профорієнтаційної роботи, оптимізації просвітницько-профілактичної роботи з формування свідомої зрілої особистості, а також поширення передового досвіду у цьому напрямку.

Нагадаємо, за даними нещодавнього дослідження ЮНІСЕФ, із проблемою булінгу в Україні протягом останніх трьох місяців стикалися 67% опитаних віком від 11 до 17 років. Майже чверть самі стали жертвами насильства, при цьому майже половина потерпілих нікому не розповідала про ці випадки. За поширеністю булінгу серед 11—15-річних Україна входить до першої десятки європейських держав.

Нагадаємо також, що Верховна Рада підтримала законопроект, який має за мету доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею, що встановлює відповідальність за булінг, а також його приховування працівниками навчальних закладів. Потенційний розмір штрафу — до 200 неоподатковуваних мінімумів, тобто 3400 гривень.

Законопроект передбачає також внесення змін до закону про освіту, де з’явиться визначення булінгу. Це — «моральне або фізичне насильство, агресія у будь-якій формі або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення».

За протидію булінгу в школі відповідатимуть керівники освітніх закладів. Вони повинні будуть затвердити й оприлюднити план заходів боротьби з цим явищем і розглядати заяви від учнів та їхніх батьків про кожен випадок насильства. За приховування — штраф.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012