ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ОЛЕКСАНДР ШЕВЧЕНКО: МОЯ МЕТА — КРАЇНА ГІДНОСТІ ТА ПРАВДИ
03.11.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 93(22003) / Тираж: 8525

«Українці повинні мати можливості для саморозвитку. Бо незалежність держави неможлива без економічної незалежності її громадян».

Олександр ШЕВЧЕНКО.

ЗРОБЛЮ ВСЕ, ЩОБ УКРАЇНА СТАЛА ТАКОЮ

УКРОП — єдина українська партія, яка проводить праймериз, щоб визначитися зі своїм кандидатом на президентські вибори. Учасник праймеризу Олександр Шевченко пояснює це тим, що більшість партій в Україні — узурповані, створені під одну людину. УКРОП з першого дня існування формувався і розвивався як демократична партія, а не проект одного «вождя».

Нагадаємо: одеський регіон у певному сенсі для УКРОПУ є рідним. Із травня 2014 року по травень 2015-го місцеву ОДА очолював «укропівець» Ігор Палиця. Саме завдяки злагодженій роботі його команди у ті нелегкі для України часи в місті та області не змогли «розправити плечі» елементи, що підтримують сепаратистські ідеї. Доклавши чималих зусиль, команда УКРОПУ змогла зупинити так звану «російську весну» в Одесі.

Праймеризи УКРОПУ вже пройшли у більш як десяти регі-онах України. Минулої п’ятниці вони відбулися в Одесі. Як і під час попередніх голосувань, Чорноморська перлина віддала свою перевагу Олександрові Шевченку, народному депутатові та успішному бізнесменові. Він переміг в Одесі, набравши абсолютну більшість голосів.

Основний посил, який претендент хотів донести одеситам, — необхідність об’єднання народу навколо ідеї успішної України. Без спекуляції на питаннях національності, мови і віросповідання. Важливі тільки чесність і бажання працювати в ім’я побудови такої країни, в якій хотілося б жити.

Вже після праймеризу Олександр Шевченко дав розгорнуте інтерв’ю програмі «Камо Грядеши». У ньому він оз-начив основні цілі, з якими йде на вибори.

— Я чотири роки в політиці, але не зганьбив свого імені. Є розхожа думка, що будь-яка успішна людина, варто їй опинитися у владі, відразу ж стає казнокрадом. Я ж хочу на власному прикладі довести протилежне — що можна прийти у владу не для того, щоб грабувати, а для того, щоб залишити добрий слід в історії своєї країни.

— Вже не менше 30 кандидатів заявили про своє бажання балотуватися в президенти. «На ґвалт України орли прилеті-ли». Я — звичайний виборець. Скажіть, чому я повинен за вас голосувати?

— Тому що Шевченко не Порошенко. Людині на кшталт нашого президента, який зловживає своїм становищем, не можна вірити. Я, на відміну від багатьох політиків, на грошах не схиблений. Моє прізвище — це моя відповідальність.

— Але цього не достатньо, щоб люди вирішили за вас голосувати…

— Тоді нехай судять по справах. Є «Буковель». І це не просто мій особистий успіх — це успіх цілого краю. Там не було нічого. А зараз це один з найуспішніших регіонів країни.

— Будь-кого, хто б не прийшов до влади, сьогодні запитають: «Як зупинити війну?». У вас є відповідь не це питання?

— Вирішення цього питання також багато в чому залежить від довіри. Чому світова спільнота не дуже активно підтримує Україну? Бо не довіряє нам. А чому вона не довіряє? Та тому, що ми війну не можемо назвати війною, тому що ми торгуємо з ОРДЛО і Росією. Тому що у нас корупція, у нас «Роттердам+». Як нам у такій ситуації довіряти?

— Ви вважаєте, що причина тільки в торгівлі? Невже, якщо ми припинимо торгувати, то справді зупинимо війну?

— Я думаю, якщо ми будемо по-справжньому протистояти Росії, якщо ми нарешті визнаємо її агресором на всіх рівнях і почнемо називати війну війною, якщо нинішня влада припинить збагачуватися на війні, тоді НАТО допоможе нам і стане на кордоні для того, щоб Україна змогла відновити свій суверенітет.

— У вас є розчарування після Майдану?

— Я розчарований лише тим, що ми на хвилі народного протесту винесли на верхівку тих же брудних людей, які раніше знищували країну.

— Ви знаєте альтернативні прізвища? У вас є своя команда?

— Команда, безумовно, є. І я готовий до того, щоб працювати разом на повернення і нарощування позицій України. Мною не вдасться маніпулювати, мене не можна використовувати ні в інтересах Росії, ні в інтересах Сполучених Штатів. Я хочу, щоб Україна стала суб’єктом на важливих світових переговорах. А не так, як зараз, коли проблеми України обговорюються між іншими країнами без нашої участі. І в таких переговорах є сенс. Будемо чесні, відкрите протистояння з Росією нам не під силу. Ми не здолаємо другу армію світу. Треба шукати інші шляхи.

І почати треба з того, щоб при владі опинилися люди, яким довіряють. Без оновлення влади ми будемо весь час ходити по колу. Але, на жаль, брехливі меседжі з екранів телевізора і білбордів — вони роблять свою справу…

— Вам не подобаються нинішні гасла на білбордах?

— Мені не подобається, коли брешуть. «Армія, мова, віра» своєму народу говорять тоді, коли йому взагалі більше нічого сказати. Країна гідності і правди — ось моє гасло. І я домагатимуся того, щоб ми справді жили в такій Україні.

— І ви думаєте, одна людина може змінити систему влади, що формувалася роками?

— Все починається з політичної волі людини. Вона повинна побудувати нову систему, яку інша людина, що прийшла після неї, вже не зможе зламати. Вона повинна почати змінювати все навколо себе. І ці зміни неод-мінно підуть далі.

Нинішня ж влада нічого не змі-нюватиме. Їй цим просто ніколи займатися, адже вона 99,9% часу витрачає на грабіж країни.

— Не так давно ви відкрито звернулися до Порошенка зі звинуваченнями. Ви не боїтеся тиску на ваш бізнес?

— Та ж цей тиск уже здійснюється. У вересні, невдовзі після мого виступу, 260 СБУ-шників без шевронів 30 годин мучили людей на заснованому мною «Буковелі». Але у нас нічого шукати. Ми працюємо чесно.

— Ви вірите, що, прийшовши в політику лише чотири роки тому, зможете виграти вибори? У такій консервативній країні, як Україна?

— Я ніколи не ставлю перед собою цілі нижчі, ніж можу досягти. Я хочу, щоб кожна людина, яка йде у владу, знала: якщо зі злим умислом доторкнеться до того скарбу, яким є Україна, якщо вона не виконає покладених на неї завдань — на неї чекає в’язниця і вічний сором.

Довідково. Олександр Шевченко народився 8 квітня 1971 року в місті Коломиї Івано-Франківської області. Здобув кваліфікацію ра-діоінженера в Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федь-ковича. Трудовий шлях розпочав монтажником радіоапаратури. Пізніше очолював декілька підприємств. Автор ідеї та засновник гірськолижного комплексу «Буковель», за сім років перетворив чи не найдепресивніший регіон України на одне з наийвідвідуваніших у Східній Європі місць відпочинку.

Народний депутат Верховної Ради України VII та VIIІ скликань. Член президії партії УКРОП. Провів понад 700 зустрічей з виборцями і вніс на розгляд 83 законопроекти.

Завдяки старанням Олександра Шевченка у «Буковелі» пройшли лікування та реабілітацію більше тисячі захисників — учасників російсько-української війни, 3200 дітей з ДЦП, аутизмом та вадами опорно-рухового апарату, безкоштовно оздоровилися 8 тисяч пенсіонерів. Крім того, команда Олександра Шевченка створила Центр військової підготовки та інформації, а також регулярно підтримує медзаклади, спортивні та культурні проекти.

Нагадаємо. УКРОП першим серед політичних сил України проводить публічні президентські праймеризи. Це процедура внутрішньопартійних виборів, завдяки якій зростає внутрішня конкуренція, тож на президентські вибори йдуть не ставленики верхівки політсили, а кандидати, яких справді підтримує народ. Використовуючи досвід США, Великої Британії, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Франції та інших розвинених країн, «Українське об’єднання патріотів» готове обрати справжнього лідера, єдиного й достойного кандидата від партії.

Упродовж вересня, жовтня й листопада кожної п’ятниці, суботи та неділі трійка учасників президентських праймеризів проводитиме публічні дебати та зустрічі в обласних центрах по всій Україні. Проголосувати за претендентів та їхні програми матимуть змогу члени УКРОПу з відповідних областей. Щоб поспілкуватися з учасниками праймеризу особисто, організатори радять приходити на місце проведення заходу за годину до його офіційного початку. Більше інформації про праймеризи, а також розклад туру зустрічей з кандидатами — на сайті https://presidentukrop.com.

Флагманський напрямок програми Олександра Шевченка, що має назву «Країна гідності й правди», — агресивна та систематична боротьба з корупцією. Саме вона допоможе Україні завоювати повагу в світі та забезпечити гідні умови для всіх українців. Ще одне ключове завдання програми — створення сильної держави, яка зможе уникнути «великої» війни, однак поверне Крим і території на сході України. Третій із важливих кроків — подолання бюрократії всіх рівнів і побудова «простої» країни.

Автор: Підготував Олександр Радіонов.

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014