ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПОРТОВИКИ НАПИТУЮТЬ ПІДРЯДНИКІВ
03.11.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 93(22003) / Тираж: 8525

Адміністрація морських портів України провела в Одесі Dredging day-2018, де представила зарубіжним та вітчизняним компаніям проекти капітального й експлуатаційного днопоглиблення в портах, каналах і внутрішніх водних шляхах, реалізація яких розпочнеться в 2019-у й буде продовжена в найближчі кілька років. Загальний обсяг робіт за проектами — 16,335 млн м3.

«Проведення капітального та експлуатаційного днопоглиблення в портах є одним з основних завдань, які ставить перед АМПУ держава. В останні два роки нам вдалося домогтися того, що провідні світові компанії почали брати участь у конкурсах щодо цих робіт в україн-ських портах. Це дозволило нам забезпечити економію на проектах капітального днопоглиблення в портах «Южний» і «Чорноморськ» у розмірі понад 400 млн грн», — зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

За його словами, в 2019 році реалізація великих капітальних проектів у портах «Южний» та «Чорноморськ» продовжиться. При цьому більше половини запланованих обсягів припадає на експлуатаційне днопоглиблення. «Проведення Dredging Day спрямоване на встановлення відкритого діалогу з потенційними підрядниками. Наша мета — забезпечити прозорість майбутніх конкурсів, залучити до участі в них максимальну кількість компаній. Ми надаємо всю необхідну інформацію, щоб днопоглиблювальні компанії могли спланувати свою роботу і врахувати проекти АМПУ при мобілізації та передислокації свого днопоглиблювального флоту», — підкреслив Райвіс Вецкаганс. Експерти АМПУ готові також надавати необхідні консультації з підготовки документів для того, щоб усі компанії, які подали заявки на участь у конкурсах, змогли долучитися до них.

Запланований обсяг робіт за проектами, представленими потенційним підрядникам, становить 16,335 млн м3, що вдвічі перевищує показники нинішнього року. Проекти днопоглиблення в портах презентували керівники філій АМПУ, розповівши учасникам зустрічі про специфіку роботи в кожній з акваторій.

У 2019 році заплановано розпочати реалізацію наступних етапів капітального днопоглиблення в портах «Чорноморськ» і «Южний». За проектом реконструкції операційної акваторії 1-го ковша Сухого лиману Іллічівської філії ДП «АМПУ» (4-5 черги будівництва) обсяг робіт складе 1,115 млн м3. Плановий термін реалізації — 4 місяці.

У рамках реконструкції водних підходів, маневрових зон та операційних акваторій з урахуванням перспективного вантажообігу морського порту «Южний» (перша черга будівництва, другий і четвертий пускові комплекси) обсяг робіт сягне 6,339 млн м3. Термін реалізації — 21 місяць.

Проекти з підтримки паспорт-них глибин, запропоновані учасникам Dredging Day-2018, проводитимуться в портах Херсона, Рені, Ізмаїла, Одеси, Бердянська, Маріуполя, а також на Бузько-Дніпровсько-лиманському каналі; Київському, Кам’янському, Канівському, Кременчуць-кому, Дніпродзержинському, Дніпровському і Каховському водосховищах. Планований обсяг експлуатаційного днопоглиблення в морських портах, на каналах і внутрішніх водних шляхах — 8,88 млн м3.

В організованому АМПУ Dredging Day-2018 взяли участь представники нідерландських компаній Jan De Nul n.v, Van Oord, Royal Boskalis Westminster, бельгійської DEME, китайської China Harbour Engineering Company Ltd, датської Rohde Nielsen, українських — ТОВ «Спеціалізоване технічне бюро «Азимут», ТОВ «Укрбудсервіс», ТОВ «ТІС-ГІДРОТЕХНІКА» та КП ТОВ «КОМПЛЕКС ДЕЛЬТА».

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.020