ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Спадкоємці подвигу
07.11.2018 / Газета: Одесские известия / № 85(5109) / Тираж: 18937

34 роки тому 4 листопада на кораблі Морської охо­ро­ни «Григорій Ку­ро­п’ят­ников» був піднятий прапор, і залізний охоро­нець морських кордонів увійшов до лав прикордонного війська.

В історії КрМО «Григорій Куроп’ятников» багато славетних сторінок, пов’язаних із героїчним захистом морських рубежів, протистоянням із порушниками прикордонного законодавства. Екіпажі всіх поколінь гідно несли службу і були прикладом самовідданого ставлення до справи, до корабля, до традицій.

Здається, що героїчний характер самого легендарного Григорія Куроп’ятникова був успадкований кораблем, що носить його ім’я.

У всі часи екіпаж підтримував особливо теплі стосунки із родиною свого героя.

Цього року, на 96-му ро­ці, пішла з життя Ганна Олек­сіївна, вдова Григорія Куро­п’ятникова, яка, попри свій поважний вік, опікувалася кораблем, його екіпажем, знала кожного командира корабля на ім’я та по батькові. Але зв’язок з кораблем і його екіпажем тримає вся родина славетного воїна-героя. В День корабля в гості до екіпажу завітала донька та онук Григорія Олександровича – Світлана Григорівна та Костянтин Борисович. В дар морським прикордонникам вони передали родинну ікону Миколая Чудотворця, який є покровителем мандрівників та моряків.

За сталою традицією у День корабля збираються на його борту всі, хто вважає корабель і службу на ньому значущою частиною свого життя. На честь свята екіпаж отримав від керівництва Держ­прикордонслужби Ре­гіо­нального управління морської охорони, командування загону вітання та відзнаки за сумлінне виконання службових обов’язків, мужність та самовідданість, проявлені при виконанні наказу на охорону державного кордону. Серед урочистих заходів особливе місце відведено вшануванню пам’яті тих, хто поклав життя, захищаючи Батьківщину, за морською традицією на воду пустили квіти у відкритому морі.

«Це особлива відповідальність і честь бути командиром корабля, який носить ім’я героя, корабля, який має свій героїчний шлях. Бути у складі його екіпажу – це значить розуміти й примножувати славу морських прикордонників. І для нас, сьогоднішніх захисників морських кордонів важлива й безцінна підтримка наших родин, наших однодумців волонтерів, і родини героя, чиє ім’я носить наш корабель, – відзначив командир корабля Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» Петро Кузін.

Автор: Наталя Гуменюк

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015