ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ГРИП ЦИБУЛІ НЕ БОЇТЬСЯ
08.11.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 94(22004) / Тираж: 8525

У жовтні до медичних закладів нашої області звернулося 28 тисяч осіб із грипом та ГРВІ, понад тисячу з яких було госпіталізовано через певні ускладнення або через їх загрозу. У районах захворюваність трохи вища, ніж в Одесі.

Минулої зими через теплу погоду захворюваність на грип не досягла прогнозованого рівня, але це не привід заспокоюватися, адже нині ситуація може й не повторитися.

Під час епідемічного сезону осінь/зима 2018/2019 року прогнозується прихід в Україну трьох штамів грипу: А(H1N1) «Мічіган», A(H3N2) «Сінгапур» і В «Колорадо». Два останні — «нові», тобто до них ми з вами не маємо імунітету.

Про це повідомив на брифінгу головний позаштатний лікар-інфекціоніст департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Титаренко.

Захворюваність на ГРВІ, розповів він, як правило, починається з підвищення температури тіла до 37—38 градусів. Типовою ознакою недуги є нежить. При грипі ж температура стрімко піднімається до 39—40 градусів, виникають симптоми інтоксикації: головний біль, слабкість, біль у суглобах та очних яблуках. Нежить практично не дошкуляє, однак вимучує сухий надривний кашель, особливо вночі. Такий стан вимагає обов’язкового звернення до лікаря, щоб уберегтися від небезпечних ускладнень, якими можуть стати пневмонія, менінгіт, загострення хронічних надуг.

Не варто нехтувати і тим, що вірусна інфекція дуже швидко поширюється, особливо у громадському транспорті, в магазинах, школах, трудових колективах…

Захворівши на грип, доведеться «вилежувати» його тиждень-півтора. Цибуля та часник проти вірусів безсилі, як і мед з калиною. Тому краще не ризикувати і вчасно, радить досвідчений лікар, зробити щеплення. Імунітет після вакцинації сформується впродовж 7—14 днів. Саме настав час підготуватися до початку епідсезону, який триває з грудня по березень включно.

Медики наголошують на тому, що лікування грипу обходиться в кілька разів дорожче, ніж вакцина. Її можна самостійно придбати в аптеках, але щеплення мусить зробити винятково медичний працівник і винятково у стінах медичного закладу, про що має бути відповідний запис.

Лікувальні заклади області, йшлося на брифінгу, готові до масового прийому пацієнтів з грипом та ГРВІ, якщо це знадобиться.

Для безоплатної вакцинації медиків Одещини, які працюватимуть з пацієнтами, бюджетним коштом замовлено 1985 доз вакцини, 456 з яких уже на-дійшло.

Автор: Яна СТАСІНА

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012