ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Пленарне засідання з новорічним присмаком
22.12.2018 / Газета: Одесские известия / № 98(5122) / Тираж: 18937

Обласна рада зустріла нас прикрашеною ялинкою, створюючи тим самим передноворічний настрій та нагадуючи нам, що це вже крайнє (як кажуть у нас в Одесі) у цьому році пленарне засідання двадцять першої сесії обл­ради сьомого скликання.

Новорічні сюрпризи не закінчилися, і біля ложі для ЗМІ чекали на журналістів кава, чай та солодощі. Святий Миколай не забув про чемних та слухняних.

У залі зареєструвалося 58 депутатів – кворум є. Сесія розпочалася вчасно.

Анатолій Урбанський оголосив новацію в проведенні сесії. Він сказав, що не буде зачитувати проекти рішень, а тільки блоки порядку денного, а далі тільки номери проектів рішень відповідно до порядку. На великому екрані прописувалися проекти рішень. Ця новація виявилася дуже зручною та ефективною у використанні робочого часу.

Розпочалося засідання традиційно з привітання іменинників, чий день народження припав в міжсесійний період.

Після численних поздоровлень депутатів-іменинників, звання «Почесний громадянин Одеської області» присвоїли відомому бізнесмену Дмитру Іоргачеву – генеральному директору ПАТ «Одескабель». Також нагороду отримав ветеран праці, начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації в 1998-2005 роках, депутат обласної ради Григорій Піддубний.

Після привітань та поздоровлень депутати голосують за проект порядку денного.

Віталій Саутьонков запропонував внести на розгляд питання про тарифи на газ (показуючи при цьому платіжки в 2-3 тисячі за тепло) і звернутися до голови облдержадміністрації з пропозицією відключити опалення в будівлі ОДА, щоб «ми з вами відчули, як живуть пенсіонери». «За» проголосували тільки 18 депутатів.

Цікавою була пропозиція депутата Романа Сеника зробити «годину запитань до обласної ради», і починати її за годину перед сесією. Ця пропозиція набрала 25 голосів. Не прийнято.

Приймають порядок денний в цілому 57 голосами.

Анатолій Урбанський коротко звітує про свою роботу за рік, пояснюючи, що всі можуть прочитати детальний звіт в газеті «Одеські вісті» та на сайті облради. Ніхто не проти, депутати приймають це одноголосно.

Голосування по перших двох блоках: «Про діяльність обласної ради» та «Про цільові програми, концепції та містобудування» відбувалося дуже оперативно та позитивно.

Зупинилися тільки на питанні Програми розвитку агропромислового комплексу Одеської області на 2019 – 2023 рр.

Депутат Георгій Чиклікчи каже, що комісія клопотала про виділення додаткових коштів на виробництво м’яса і молока в Одеській області, щоб припинити масове винищення худоби. Ця пропозиція набирає 35 голосів, не прийнято. У цілому ж Програму затвердили.

Ще одна зупинка – проект змін до програми розвитку фізичної культури і спорту в Одеській області на 2018-2020 роки. Депутат Роман Сеник, як член комісії з питань спорту, повідомляє, що ця програма не дуже коректна, тому що вона підтримує тільки баскетбол, гандбол і волейбол, а в п’ятому розділі є пункт про підготовку спортсменів з олімпійських видів спорту, та грошей на це не виділяється. Депутат пропонує виділити кошти на підготовку до олімпійських видів спорту та участь у змаганнях.

Олександр Ахмеров закликає підтримати розвиток юнацького спорту в області.

Він говорить про проблему, озвучену на сесії Одеської міської ради, щодо медоглядів юних спортсменів.

Докладніше про це та детальний звіт про пленарне засідання завершальної сесії облради в 2018 році читайте в наступному номері «Одеських вістей».

Автор: Марина Мунтян

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012