ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ПІД ЯЛИНКУ — МОРАТОРІЙ
22.12.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 107(22017) / Тираж: 8525

Верховна Рада продовжила на рік (до 2020-го) мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

За відповідний закон про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель проголосував 231 народний депутат, проти 28, утрималися 20.

До набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств; купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб; купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Нагадаємо, заборона на продаж земель сільськогосподарського призначення була запроваджена ще у 2001 році. Із 2002-го мораторій почав діяти як тимчасовий захід з метою забезпечення нормативного врегулювання земельних відносин та створення інфраструктури ринку землі, після чого парламент неодноразово його продовжував.

ЧИЯ ЦЕРКВА, ТОГО Й НАЗВА

Верховна Рада ухвалила законопроект 5309 про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації».

«Ідеться про те, що та церква, яка підпорядкована церкві російській, повинна називатися не українською, а російською. Єдність визначається двома паралельними способами. Перший спосіб — це статутні документи самої церкви, яка зареєстрована в Україні, і другий — це документи тієї церкви, яка є в Росії. Якщо в якійсь з цих церков вказано на таку єдність, то тоді спрацьовує цей закон. Церкві пропонується самій дати собі назву. Вона може вибрати будь-який варіант, скажімо, Російська православна церква в Україні, Російська православна церква в Харкові чи Києві», — зазначив народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Бригинець, представляючи законопроект. Він також додав, що на таку церкву закон накладає єдине обмеження: «Церква, яка підпорядкована державі-окупанту, не має права бути представлена у військових підрозділах, на лінії фронту й у військових частинах».

На добровільну перереєстрацію релігійним організаціям законодавці відвели два місяці. Голова ВР закон уже підписав. Тепер слово за Президентом.

В УПЦ (МП) ухвалений закон очікувано назвали наступом на свободу совісті.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011