ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«ВЧИТЕЛЬ+»: УРОКИ ВІД НАЙКРАЩИХ
22.12.2018 / Газета: Чорноморські новини / № 107(22017) / Тираж: 8525

У Рішельєвському ліцеї стартував новий освітній проект «Вчитель+», який презентував особисто голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

— Ми розпочинаємо унікальну освітню програму, аналогів якої в Україні нема. «Вчитель+» — це мережа дистанційної освіти. Проект, який дозволить привести найкращих учителів до сільських шкіл й особисто до кожного учня. Відтепер якісні знання доступні незалежно від місця проживання, і масштаби цих змін ми, переконаний, побачимо у вигляді виграних олімпіад, міжнародних стартапів і бізнес-ідей. Інвестуючи в освіту, ми змінюємо країну, — зазначив очільник ОДА.

Проект націлений на те, щоб учні у найвіддаленіших школах отримували якісні знання з допомогою сучасних технологій. Перші уроки, які вестимуть найкращі педагоги для учнів усієї області, транслюватимуться з Рішельєвського ліцею. Згодом навчання відбуватиметься дистанційно з Одеської академії неперервної освіти. Буде створено відкритий освітній простір. Причому навчатимуться не лише школярі, а й учителі — проект покликаний допомогти в розв’язанні проблеми кадрового дефіциту педагогів, адже наразі у школах бракує понад 600 викладачів, переважно природничо-математичних дисциплін.

Планується, що впродовж цього навчального року до проекту приєднаються близько 60 навчальних закладів. Скористатися новинкою зможе будь-яка школа. Для цього Одеська облдержадміністрація уже закупила обладнання для 100 сучасних кабінетів дистанційної освіти загальною вартістю 30 мільйонів гривень. Кожен кабінет буде оснащений інтерактивною панеллю, проектором і комп’ютерами з підключенням до швидкісної мережі інтернету.

— Я вважаю, що освіта — це наше майбутнє. Цей унікальний проект запущений лише в Одеській області, але ми від-криті до співпраці з іншими регіонами, — підкреслив Максим Степанов.

У проекті братимуть участь 60 педагогів. Серед низ, зокрема, вчитель фізики Павло Віктор, який має 200 тисяч підписників на своєму Ютуб-каналі, та учасник проекту BeSmart, кандидат біологічних наук Володимир Немерцалов. До слова, BeSmart — ще одна розробка, ініціатором якої є Максим Степанов. Ця онлайн-платформа допомагає випускникам усієї країни готуватися до іспитів онлайн і безкоштовно. Цією можливістю вже скористалися 65 тисяч українських школярів, зокрема й з тимчасово окупованих територій.

— Ми провели велику підготовчу роботу, — розповідає виконувачка обов’язків ректора Одеської академії неперервної освіти Любов Задорожна. — Серед майбутніх викладачів — педагоги, удостоєні звання «Вчитель року», творчі особистості, кращі з кращих. Упродовж листопада ми провели тренінги для 60 перших викладачів. Уже створені програми онлайн-уроків, опрацьований контент дистан-ційного навчання, який буде розміщений на нашому сайті. Ніхто не вірив, що ми зможемо це зробити, але все це відбувається — реформа діє!

На першому уроці у рамках проекту «Вчитель+» з темою «Теплові явища» дистанційно ознайомилися восьмикласники семи шкіл з різних районів Одещини. Вони мали можливість відповідати та ставити питання вчителю.

— Це дуже зручно. Якщо, наприклад, учень захворів, він зможе подивитися урок у режимі онлайн і не відставати від своїх однокласників. Навчатися у Рішельєвському ліцеї дуже непросто, хоча й цікаво, і цей проект відкриває перед нами нові можливості, — зауважив учень цього навчального закладу Костянтин Тудор.

Автор: Ольга ФІЛІППОВА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013