ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ВЕЛИКИЙ ЛІД — ВИСОКІ РЕЗУЛЬТАТИ
12.01.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 3(22022) / Тираж: 8525

Вихованці СДЮСШОР «Крижинка» торік завоювали понад 30 медалей, п’ять з яких — на юнацькому чемпіонаті України і 19 — на всеукраїнських змаганнях, які проходили у листопаді в Одеському палаці спорту.

Чемпіонкою України серед дівчаток в одиночному катанні стала 12-річна Єва Шульга, яку бачите на знімку (тренер — Георгій Старков, хореограф — Наталія Карпич). Фігурним катанням Єва займається вже сім років, тренується щоденно по дві-три години. Одним з важливих чинників свого успіху юна спортсменка вважає умови тренувань.

— Два роки тому в Одесу, на арену Палацу спорту, повернувся великий лід. Для справжнього спортсмена важливе все: європейський стандарт льодової арени, якість і структура крижаного покриття (скажімо, його мають заливати гарячою водою, тоді поверхня ковзанки стає дзеркально гладенькою)… Здавалося б, елементарні речі, але саме вони є запорукою подальших виступів фігуристів, їхніх невдач (якщо тренуєшся в казна-яких умовах) та успіхів (коли можна шліфувати талант на доброму покритті і за сприятливого клімату). Мені є з чим порівнювати. Вважаю, якість одеського льоду найкращою в Україні. І дуже пишаюся цим. До слова, тренуватися я починала на приватному катку «Умка». Так його льодова арена майже вдвічі менша за ту, що в Палаці спорту. Але, незважаючи на це, більшу частину своєї спортивної кар’єри я тренувалася саме там і вдячна цій ковзанці за своє захоплення фігурним катанням. Потім тренувалася на «Крижинці», що на вулиці Академіка Філатова. Це теж нестандартний каток: хоча він і більший за «Умку», але менший за той, що в Палаці спорту. Всі фігуристи Одеси (як за віком, так і за категоріями) нині вправуються на льодовій арені Палацу спорту — це запорука нашої майстерності, нашого успіху, — переконана Єва Шульга.

Підтвердження слів юної фігуристки — п’ять медалей, здобутих одеситами на третьому етапі всеукраїнських змагань із цього виду спорту, що проходив наприкінці року у Білій Церкві: у віковій категорії 2005—2007 років народження першим на п’єдесталі пошани стояв Вадим Новиков (тренер — Ірина Кланцат), «срібло» здобули Артем Гридасов (тренер — Георгій Старков) і Максим Покотило (тренер — Артем Ковальчук), а «бронзу» — Ратмир Кравченко та Михайло Іванченко (тренер — Олена Воропаєва).

— Радіємо перемогам наших земляків на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Завдяки спільним зусиллям влади всіх рівнів, старанню й енергії тренерів та їхніх вихованців ми повертаємо Палацу спорту статус головної льодової арени Одещини, — зауважив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

— Вихованці нашої школи — і дівчатка, й хлопчики — виправдали надії. Кілька спортсменів взяли участь у міжнародних змаганнях — у Стамбулі, Будапешті й Таллінні, у кожному з яких зайняли по два призових місця. У лютому нашу зірочку Єву Шульгу чекає важливий чемпіонат України серед юніорів, де вона, звісно, також націлюється на перемогу. Наприкінці грудня відбувся чемпіонат країни серед дорослих. За його результатами наша фігуристка Анна Іванченко увійшла до національної збірної й отримає звання майстра спорту. Це також велика перемога, адже з 1994 року в Одеси не було медалі у фігуристок. Завдяки підтримці Одеської обласної ради, її депутатського корпусу, два роки тому в Палаці спорту з’явився великий лід, і тепер у наших тренерів є можливість готувати спортсменів найвищого рівня. Впевнена, що одесити лише починають сходження до слави, — зазначила директор СДЮСШОР «Крижинка» з фігурного катання Наталія Тютюнник.

Найближчий цьогорічний старт — юніорський чемпіонат України, що відбудеться наприкінці січня. Далі плануються виїзди одеських фігуристів на міжнародні турніри — в Ізраїль та Болгарію.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012