ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




НЕ ЗНА СПОЧИНКУ БОГАТИР
12.01.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 3(22022) / Тираж: 8525

Разом з моїм другом — майстром спорту СРСР з боротьби самбо і рукопашного бою, богатирем України Миколою Пасічником щиро вітаємо славний колектив «Чорноморських новин» і всіх читачів кращої української газети з новорічними та різдвяними святами.

Кілька десятиліть ми дружимо з «Чорноморкою», з нетерпінням чекаємо кожного свіжого номера, щоб разом переживати нові події в житті Одещини й України, пізнавати нові факти нашої історії. У новий рік усі ми вступили з надією на краще, на мирне життя нашої країни, на єдність народу в подоланні труднощів на шляху до свободи і добробуту.

Хочу розповісти, наскільки продуктивним і знаковим був 2018-й для одеського богатиря. Більше півстоліття Микола Антонович працює тренером-викладачем ДСТ «Динамо», шість днів на тиждень займаючись з юними спортсменами в залі боротьби цього товариства та СК бойового самбо «Бастіон». Щоб перевірити майстерність своїх вихованців, щомісяця організовує змагання з відкритої першості Одеси із самбо та рукопашного бою, переможці яких нагороджуються дипломами та медалями. В січні минулого року такі змагання пройшли на честь депутата обласної ради Андрія Івашова, який допомагає СК «Бастіон» у придбанні спортивного інвентаря, а під кінець — на честь 80-ліття самбо, яке стало олімпійським видом спорту.

У березні 2018-го Микола Пасічник взяв участь у всеукраїнському турнірі з боротьби самбо серед майстрів спорту-ветеранів, у якому посів перше місце. Голова Асоціації ветеранів самбо України Юрій Клімантов вручив переможцеві диплом і медаль, а також кубок «За спортивне довголіття», підкресливши, що одеський богатир давно є спортивною гордістю нашої країни.

У серпні Микола Антонович став переможцем конкурсу «Крутіше за всіх» на телеканалі «Інтер». Зйомки проводилися на кіностудії ім. Олександра Довженка в Києві, і я був свідком, як тепло приймали глядачі нашого силача. А ще впродовж року він дав понад сорок показових виступів здорового способу життя на спортивних святах в Одесі та в кількох областях України.

Кумиром Миколи Антоновича є український богатир Іван Піддубний, а сам Пасічник — потомок запорізьких козаків. У День захисника України та Українського козацтва йому присвоєно звання козацького генерала і лицаря українського козацтва. А під кінець року, в грудні, за багаторічну спортивну кар’єру, підготовку більше сорока тисяч спортсменів його удостоєно звання «Ветеран-майстер спорту міжнародного класу» (сертифікат за № КК-005).

Більше двох десятків літ я коментую показові виступи Миколи Пасічника і спостерігаю, з якою повагою він ставиться до глядачів, особливо юних, дарує їм свої афіші й сувеніри у вигляді зав’язаних у вузол 200-міліметрових цвяхів. На його спортивній стрічці — понад півтори сотні нагород, в активі — більше двох тисяч показових виступів. Микола Антонович удостоєний звань «Кращий тренер України» та «Почесний динамівець», він — лауреат багатьох конкурсів Міністерства внутрішніх справ та конкурсу газети «Вечерняя Одесса» «Люди дела».

З ініціативи голови Федерації самбо Одещини генерала Олександра Адзеленка вже кілька років поспіль обласні й міжнародні змагання з цього виду спорту проводяться на честь нашого богатиря Миколи Пасічника, а сам він особисто вручає нагороди переможцям.

І повертаючись до газетної теми. Микола Антонович завжди підкреслює, що «Чорноморські новини», а він є їх постійним передплатником, як, до речі, й автор цих рядків, допомагають йому орієнтуватися в складних ситуаціях життя України і світу. Тож будьмо і надалі разом!

Автор: Володимир ПАВЛІЧЕНКО, член правління Одеської регіональної організації НСЖУ.

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012