ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ГО «Театр на Чайній» надано пільгу з орендної плати
16.01.2019 / Газета: Одесские известия / № 4(5127) / Тираж: 18937

На двадцять першій сесії Одеської обласної ради сьомого скликання депутати ухвалили кілька рішень щодо надання у 2019 році пільг з орендної плати кільком громадським організаціям Одеської області.

Зокрема, у 2019 році зменшено орендну плати до 1 гривні на рік громадській організації «Театр на Чайній». Нежитлове приміщення – театральна зала – площею 322,7 кв. м розташована у будівлі, за адресою: м. Одеса, вул. Маразліївська, 34-а. Кошти від наданої пільги передбачено використовувати на розвиток та популяризацію драматичного мистецтва в Україні.

«Чесно кажучи, ми дуже вдячні Одеській обласній раді за всебічну підтримку. Звісно, разом краще втілювати у життя цікаві творчі ідеї, які сприяють популяризації драматичного мистецтва в Україні. Для нас це дуже важливо. Крім того, приміщення, яке нам надали, розташоване у центрі міста, що зручно для більшості наших глядачів», – коментує Олександр Онищенко, художній керівник ГО «Театр на Чайній».

Напередодні новорічних свят відбулася прем’єра чергового спектаклю – «Таємниця родини Рейвенскрофт» за п’єсою сучасного американського драматурга Дона Нігро. Нині йде підготовка нової театральної роботи (поки що без декорацій, гриму та костюмів):

«Наразі учасники нашої студії репетирують спектакль за мотивами англійської кримінальної драми Гарольда Пінтера «Кухонний ліфт» (але це не зовсім правильник переклад, адже в англійській мові словосполучення «кухонний ліфт» співзвучне зі словосполученням «тупий виконавець»). Спектакль про малоосвічених представників міського прошарку молоді з низьким соціальним статусом, без моральних цінностей. Але перш ніж включити цю роботу до репертуару, потрібно переглянути та затвердити робочу версію спектаклю», – пояснює Олександр Онищенко.

Слід також зазначити, що силами ГО «Театр на Чайній» у 2018 році, завдяки зекономленим на сплаті оренди (близько 400 тис. грн) було повністю відремонтовано приміщення глядацької зали: замінено електропроводку, освітлення, обігрівачі, модернізовано інтер’єр, перефарбовано стіни, замінено штори, занавіси та чохли, підлогу вкрито ковроліном тощо.

«Обласна рада завжди підтримує активних творчих особистостей, котрі працюють на створення позитивного іміджу нашого регіону. «Театр на Чайній» займається репертуарною театральною діяльністю, викладанням акторської майстерності та режисури, організацією фестивалів, семінарів, організацією майстер-класів, що сприяє розвитку та популяризації драматичного мистецтва в Україні. Маю надію, що діяльність цієї організації й надалі буде важливою творчою складовою міста Одеси», – підкреслив голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015