ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Потерпіть поки що…
19.01.2019 / Газета: Одесские известия / № 5(5128) / Тираж: 18937

Внаслідок критичної фінансової ситуації, яка нині спостерігається у Товаристві Червоного Хреста України, страждають найбільш вразливі верстви населення — важкохворі та малозабезпечені. Голова районного осередку Марія Драгонер розповіла, що через брак коштів торік було звільнено три медичні сестри, які обслуговували людей, насамперед тих, які отримали каліцтво внаслідок хвороб. Тепер їм фактично нікому безкоштовно робити уколи чи необхідні медичні процедури. На одній з обласних на­рад районним мізантропам запропонували: «Потерпіть трішки, хоча б до весни!».

І сьогодні, фактично від минулого року, районна організація Товариства Червоного Хреста України тримається лише на місцевих меценатах та благодійниках, які жертвують одяг для нужденних.

За словами Марії Володи­мирівни, кардинально протилежна ситуація спостерігалася у 2017 році, коли переміщені особи в результаті збройного конфлікту на сході країни, діти, інваліди, вихованці інтернату, багатодітні родини, мешканці будинку престарілих, ветерани війни і праці та малозабезпечені верстви населення отримували інвалідні візки, ходунки, ціпки, продовольчі та гігієнічні набори, ваучери на продуктові товари, побутову хімію, добротний новий одяг тощо. Марія Драгонер додала, що позаторік, отримавши велику партію імпортних дівочих брюк, вона їх роздавала дітям у Троїцькому інтернаті та у школах, і ще вистачило на 2018 рік. Раніше чималі лантухи з одягом вона одержувала на одеському складі Товариства Червоного Хреста і привозила до свого любашівського офісу, де пальта чи сукні підбирали для себе найбільш нужденні.

Сьогодні доброзичливій жінці якось незручно перед земляками, бо останніми роками її організація була для багатьох з них опорою у вирішенні гуманітарних, медичних та соціальних викликів. Працюючи безоплатно, Марія Драгонер очікує пожертв від людей, щоб хоч комусь допомогти.

Автор: Юрій Федорчук

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011