ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ВЕЛИКІ НАДІЇ ВЕЛИКОГО ЛЬОДУ
09.02.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 11(22030) / Тираж: 8525

4—7 лютого в Києві відбувся чемпіонат України з фігурного катання серед юніорів. В одиночному катанні взяли участь дев’ятеро одеситок, серед яких — переможниця юнацького чемпіонату України-2018 Єва Шульга (на знімку) та срібна призерка Анна Іванченко, яка виконала норматив майстра спорту України й увійшла до національної збірної.

«Я з багатодітної сім’ї. Фігурним катанням займаюся дванадцять років. Мріяла стати майстром спорту, як моя старша сестра. Пам’ятаю, як було складно тренуватися, коли Одеса не мала великого льоду. Тоді багато хто з моїх однолітків покинули фігурне катання. Моїх старших сестричок-фігуристок тато навіть возив на тренування до Миколаєва і Тирасполя. Але завдяки тому, що в нашому Палаці спорту знову з’явився великий лід, спортсмени повернулися, почали набирати форму, брати участь у чемпіонатах і перемагати. Великий лід для фігуриста дає більше можливостей», — пояснює Анна Іванченко.

З нинішнього чемпіонату країни 12-річна вихованка СДЮСШОР «Крижинка» Єва Шульга повернулася бронзовою призеркою серед юніорів (до 19 років). Для одеситки це новий і дуже відповідальний етап у її кар’єрі.

«Для мене це третє місце — все одно що перше. Адже мої конкурентки — набагато старші й досвідченіші: Анастасії Архиповій, яка взяла «золото», — 15 років, а срібній фіналістці Анастасії Гожві — вже 17. Для мого віку це дуже гарний результат. Я виклалася сповна і загалом задоволена своїми результатами. Навесні плануємо взяти участь у міжнародних змаганнях, які проходитимуть у Польщі», — ділиться Єва Шульга.

У довільній програмі лідерка одеської команди відкатала максимально зібрано, успішно виконала складну комбінацію стрибків, куди увійшли подвійний аксель, ойлер та потрійний сальхов.

«Усе, що могла на цьому етапі, Єва зробила. Вона заслужено посіла третє місце серед юніорок країни. Головні складові нашого нинішнього результату — це, по-перше, наявність великого льоду, по-друге, тренерська команда. Зараз мені допомагає хореограф Наталія Карпич — це гарна підмога в роботі, раніше доводилося працювати одному. Ну і сама Єва — дуже талановита спортсменка, і ми покладаємо на неї великі надії», — розповів тренер Георгій Старков.

«Спільними зусиллями влади всіх рівнів, завдяки енергії тренерів та їхніх вихованців ми повертаємо Палацу спорту статус головної льодової арени Одещини. Високі результати наших фігуристів підтверджують те, що обласна рада свого часу прийняла правильне рішення, надавши можливість Одеській СДЮШОР «Крижинка» тренуватися на льодовій арені Палацу спорту. Приємно відчувати причетність до такої благородної справи. Упевнений, що наші фігуристи покажуть гарні результати, а Одеса гідно прийме гостей з інших областей України», — підкреслив голова обласної ради Анатолій Урбанський.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013