ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Разом – до чистої води
16.02.2019 / Газета: Одесские известия / № 13(5136) / Тираж: 18937

В Будинку представництв Одеської обласної ради відбулася українсько-грецька конференція щодо шляхів покращення мережі водозабезпечення та очисних споруд півдня України. У заході взяли участь голова обласної ради Анатолій Урбанський, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, Головний виконавчий директор компанії «EYDAP» Іоанніс Бенесіс, Генеральний консул Грецької Республіки в Одесі Алексіос Ліберопулос, депутат обласної ради Дмитро Чапір, також були запрошені голови міст Білгород-Дністровський, Кодима, Біляївка, Вилкове, Кілія, Рені.

В рамках проекту «Мережі водопостачання, каналізації та очисних споруд восьми районів Одеської області та Джурджулештів, Республіка Молдова» експертами грецької компанії «EYDAP» було проведено ряд досліджень щодо стану систем водозабезпечення та водовідведення в Одеській області, підготовлено пропозиції кошторисної вартості реконструкції і нових будівельних робіт для чотирьох міст – Кілії, Вилкового, Білгорода-Дністровського та Рені.

«Від імені всієї команди «EYDAP» висловлюю вдячність Анатолію Урбанському за підтримку в реалізації цього дуже важливого проекту. Сподіваюся, що наші зусилля та наша допомога чотирьом населеним пунктам півдня Одеської області будуть підтримані центральним урядом», – зазначив пан Іоанніс Бенесіс та передав голові обласної ради пакет документів з детальними попередніми звітами про інспекцію міст Кілія, Вилкове, Білгород-Дністровський, Рені та попередні пропозиції щодо відновлення та розширення мереж та споруд прісної води та каналізації у цих містах. Також пан Іоанніс Бенесіс повідомив, що експерти компанії «EYDAP» готові надати підтримку муніципалітетам вищезазначених міст під час процесу оцінювання пропозицій, який буде здійснюватися європейськими банками.

Під час своєї промови голова обласної ради Анатолій Урбанський наголосив: «Активний розвиток транскордонного та міжнародного співробітництва є пріоритетом у роботі Одеської обласної ради. І одним з яскравих прикладів такої співпраці є підписання у листопаді 2017 року Меморандуму про взаєморозуміння між обласною радою та Афінською державною компанією з водозабезпечення та каналізації «EYDAP». Для Одещини дуже важливо, що представники влади і бізнесу Греції підтримують наші ініціативи, готові надати всебічну допомогу й сприяти реалізації інвестиційних проектів. Велика кількість населених пунктів на півдні області не мають водозабезпечення з моменту заснування – це близько 200 років. Окрім цього, очисні споруди крупних міст Білгород-Дністровський, Болград, Рені, Ізмаїл потребують модернізації та негативно впливають на екологічний стан. Сьогоднішня зустріч дасть змогу привернути увагу європейських колег до нагальних потреб Одеського регіону, і зробити черговий крок до реалізації поставленої мети». Також Анатолій Урбанський відзначив, що до проекту долучилися місто Біляївка та Маяківська об’єднана територіальна громада.

Далі присутні голови міських рад були запрошені до участі у роботі круглого столу, під час якого представники компанії «EYDAP» пан Полідорос Зеккос та пан В’ячеслав Шандрик розповіли про умови і порядок дій для правильної подачі заявок до Європейського інвестиційного банку, Світового банку або Європейського банку реконструкції та розвитку.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011