ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Данина заслуженої поваги
16.02.2019 / Газета: Одесские известия / № 13(5136) / Тираж: 18937

Днями в будинку представництв Одеської обласної ради відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. До святкового заходу долучився голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, який наголосив на важливості вшанування цієї дати, зазначивши, що військові незалежної України мають на кого рівнятися у своїй боротьбі з ворогом. Також Анатолій Ігорович зазначив, що солдати, які свого часу служили в Афганістані і нині проживають на території Одеської області, повинні отримувати соціальну підтримку на регіональному рівні, і що Одеська обласна рада всіляко сприятиме її впровадженню.

«Ваша активна життєва позиція, вірність військовій присязі заслуговують на глибоку повагу. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Ви є гідним прикладом для нинішніх захисників Батьківщини на Сході країни. Завдання органів місцевого самоврядування – оточити належною турботою і увагою воїнів-інтернаціоналістів та їхні родини. Зокрема – в рамках обласної комплексної програми соціальної підтримки населення на 2018-2020 роки «Соціальний захист населення в Одеській області» кожного року передбачена фінансова підтримка для учасників бойових дій на території інших держав, ветеранських організацій», — звернувся до воїнів-«афганців» голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський у своїй промові.

В рамках заходу, з нагоди тридцятиріччя виведення військ з Афганістану, представники районних спілок ветеранів та учасники бойових дій були нагороджені почесними грамотами, відзнаками та цінними подарунками Одеської обласної ради. Таким чином, був відзначений їхній внесок у розвиток ветеранського руху та військово-патріотичне виховання молоді, активну участь у громадському житті. Ці знання стали актуальними майже п’ять років тому. Адже, на жаль, сьогодні уроки мужності та патріотизму через зовнішню ворожу агресію, доводиться вивчати на практиці.

«За ці роки точно не змінюється головне – повага до людей, які пройшли через пекло, та пам’ять про тих, хто не повернувся. А в цій залі зібралися люди, які точно знають, що таке війна та вірність присязі. Ваш досвід був так потрібен нам у 2014 році, і ми почали його використовувати. Ви взяли на себе відповідальність та стали на захист нашої країни, коли ворог прийшов на Донбас. Ви почали передавати свої знання, і за це вам – величезна подяка! Здоров’я, сил і миру всім нам», — сказав голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, вітаючи нагороджених.

За офіційними даними, через «афганську війну» пройшли понад 160 тисяч наших співвітчизників. Майже три тисячі з них додому так і не повернулися. А тим, кому пощастило вийти з цієї війни живими та без серйозних травм, довго ввижалися жахи кривавих боїв. З тих часів минуло вже тридцять років, фізичні рани вже давно не турбують багатьох «афганців». А от чи загоїлись душевні? Питання риторичне. Що там було в Афганістані, і за що полягли наші співвітчизники – розсудить історія. Нам же потрібно всіляко підтримувати тих, хто зміг уціліти в тому пеклі.

Автор: Марія Шевчук

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011