ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Кір не дає спокою
20.02.2019 / Газета: Одесские известия / № 14(5137) / Тираж: 18937

В Арцизькому районі у поточному році був зафіксований лише один випадок захворювання на кір. Але це не дає підстав розслаблятися. Епідеміологічну ситуацію із захворюваністю обговорили на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Арцизької РДА.

Як повідомила начальник ВП «Саратський міжрайонний відділ лабораторних досліджень» ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» Тетяна Мельник, цього року зареєстрували один випадок інфікування кором у с. Роща, але лабораторного підтвердження ще немає.

- Сьогодні дитина перебуває на стаціонарному лікуванні, ми очікуємо на результати лабораторних досліджень, — повідомила Тетяна Анатоліївна. – У минулому році таких випадків було зареєстровано чотири.

На засіданні говорили і про систематичну роботу з педагогами щодо контролю за станом здоров’я дітей та порядку дій у разі виявлення ознак захворювання на кір. Щоб уникнути спалаху кору, у районі обмежили проведення масових заходів для дітей та зобов’язали керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, незалежно від форм власності, не допускати відвідування цих закладів дітьми, які не отримали профілактичних щеплень проти кору. Крім того, вирішили активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед дітей та батьків щодо суворого дотримання гігієнічних норм та забезпечити максимальну ізоляцію усіх груп дитячих дошкільних закладів для запобігання перехресному інфікуванню. Також необхідним вважають забезпечити тут щоденний ранковий огляд дітей, аби у випадку захворювання забезпечити їх ізоляцію та проінформувати батьків.

Автор: Тетяна Корнілова

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014