ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ВЛАДА І ГРОМАДА
07.03.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 18-19(22037-22038) / Тираж: 8525

ЗВІДКИ РОДОМ? З ОТГ

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, сьогодні 69% населення України мешкає в об’єднаних територіальних громадах.

Йдеться про тих, хто проживає в ОТГ, а також у містах обласного значення, які приєднали територіальні громади. Нагадаємо, торік Верховна Рада ухвалила ключовий закон, який дозволив територіальним громадам добровільно приєднуватися до міст обласного значення без проведення виборів.

В Україні вже створено 806 ОТГ (на Одещині — 31). Ще 70 громад очікують на рішення ЦВК про проведення перших виборів. Водночас у 99 районах наразі нема жодної об’єднаної територіальної громади.

ДОРОЖНЯ КАРТА НА ТРИ РОКИ

В Одеській області завершився перший етап формування перспективних планів розвитку громад на 2019—2021 роки. До них подано понад 2000 пропозицій від громадськості, науковців, представників бізнесу, які взяли активну участь в обговоренні.

«Разом з місцевим населенням ми сформували амбітний план розвитку на найближчі три роки. Цьому передувало масштабне обговорення плану в 450 населених пунктах. Зазначу, що третина отриманих пропозицій торкалася ремонту доріг, решта — розбудови соціальної та виробничої інфраструктури. Ми ці пропозиції опрацювали, і тепер у вигляді карти-схеми бачимо цілком конкретні об’єкти та заходи. Їх реалізація має на меті пришвидшити соціально-економічний розвиток у кожній громаді», — зазначила на брифінгу заступник голови ОДА Світлана Шаталова.

Під час брифінгу було також презентовано брошуру, яка містить звіт та опис основних перспективних об’єктів на 2019—2021 роки.

Нагадаємо, у листопаді

2018-го відбулося засідання Ради регіонального розвитку, на якому обговорювалися глобальні інфраструктурні проекти. Президент доручив регіональним лідерам розробити плани перспективного розвитку територій на 2019—2021 роки, обговорити і схвалити їх на рівні громад.

На основі власних пріоритетів такі плани сформували кожен район, місто та ОТГ Одещини. Результат спільної роботи — оновлена дорожня карта розвитку всієї області, яку презентують найближчим часом.

БАЛТА І ТРИДЦЯТЬ СІЛ

Села Волове, Новополь та Крижовлин приєдналися до Балтської ОТГ.

На позачерговій сесії Балтської міської ради депутати роз-глянули питання про добровільне приєднання територіальних громад сіл Волове, Новополь, Крижовлин Новопольської сільської ради Балтського району до Балтської об’єднаної територіальної громади.

Як повідомляє Одеський центр розвитку місцевого самоврядування, Балтська ОТГ, поповнившись ще трьома громадами, нині об’єднує місто Балту та 30 сіл.

ЩОБ НЕ ЛІЗТИ НА СТОВПИ…

Шабська ОТГ нещодавно придбала для свого комунального господарства вишку на базі автомобіля «Газель» (на знімку).

Комунальники вже випробували нову техніку: за допомогою вишки замінили лампи на стовпах, які освітлюють вулиці села. На черзі — скелетне очищення дерев на території громади, чого давним-давно не робилося.

За необхідності, кажуть, надаватимуть спецтехніку пожежникам.

КРАСНОСІЛЬСЬКА «ШКОЛА 3.0»

Красносільська ОТГ Лиманського району стала однією з одинадцяти (загалом по Україні було подано 190 заявок), які вибороли право взяти участь у проекті Центру інноваційної освіти «Про.Світ» за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Проект, орієнтований на розвиток автономії шкіл та їхньої організаційної культури, впроваджуватиметься з березня по грудень 2019 року.

Мета «Школи 3.0» — розвиток освіти у громаді через ефективну, прозору та довірливу взаємодію між профільним органом управління та навчальними закладами, а також всередині шкіл між усіма учасниками освітнього процесу.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012