ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Власним коштом – впоратися важко
30.03.2019 / Газета: Одесские известия / № 30(5147) / Тираж: 18937

Олексій Осійчук очолив Захарівську РДА два місяці тому. Хоч це зовсім невеликий проміжок, але часу на адаптацію не було – потрібно було одразу включатися у роботу. Про перші результати, напрацювання та перспективи розпитували керівника виконавчої гілки районної влади:

- Олексію Кузьмичу, які першочергові питання розбудови району доводиться вирішувати?

- Чудово усвідомлюю, що успіх району, як і країни в цілому, залежить від економічного розвитку. А економічний розвиток напряму пов’язаний з розвитком приватної справи та залученням інвестицій. Щоб інвестор прийшов, йому треба щось запропонувати: гарні дороги, розвинуті комунікації, земельні ділянки чи приміщення для виробництва. Реалізація цих умов потребує капітальних вкладень, а це нелегко зробити, коли 96 відсотків районного бюджету спрямовані на соціальні виплати. Тому будемо шукати кошти з різних джерел: щось — з обласного бюджету, щось – з державного, залучати можливості місцевих бюджетів, допомогу народного депутата. До речі, це все робилося і до мого призначення. Тож вже є і деякі напрацювання. Так, в смт. Затишшя СФГ „Земля” розпочало будівництво дільниці фермерського господарства для прийому, зберігання та відвантаження зернових, олійних культур та мінеральних добрив. Буде задіяний як залізничний, так і автомобільний транспорт. Це, як ви розумієте, дозволить створити близько 40 нових робочих місць, збільшити надходження податків до бюджету тощо.

Крім цього, на території району повним ходом йдуть підготовчі роботи до будівництва трьох сонячних електростанцій різної потужності, які будуть зведені на території Росіянівської сільської, Затишанської та Захарівської селищних рад. А це створення ще близько тридцяти нових робочих місць.

- Жителів Захарівки ось вже два роки дуже непокоїть аварійний стан місцевої школи. Що робиться в цьому напрямку?

- Розумію занепокоєння наших земляків з цього приводу. І дуже вдячний усім їм за терпіння і витримку. Процес виготовлення проектно-кошторисної документації та проходження експертизи вже нарешті завершено. Він забрав чимало часу. На сьогодні педколектив школи, батьки дітей, відділ з питань освіти, культури та молодіжної політики райдержадміністрації звернулися з відповідними листами-клопотаннями до голови ОДА Максима Степанова, народного депутата України Олександра Пресмана, депутата Одеської облради Микити Кузькевича з тим, щоб реконструкцію та модернізацію Захарівської школи було включено до програми Європейського Банку Реконструкції і Розвитку. Уже приїжджали представники будівельної організації, які на місці визначали обсяги робіт, що потрібно буде виконати. Вони внесли до проекту свої пропозиції і зміни, і документи направили на додаткову експертизу, після завершення якої можливо буде здійснити фінансування реконструкції на засадах спільної оплати: 80% коштів від ЄБРР і 20% — від обласного та місцевого бюджетів.

- Ще одне болюче для всіх запитання – стан доріг, які подекуди і дорогами назвати важко.

- Тут теж є зрушення. Уперше за останні кілька років у районі було проведено ремонт доріг загального користування за кошти, що виділені з держбюджету. Потроху проводиться капітальний та поточний ремонт вулиць в різних селах і селищах району за кошти обласного бюджету і частково за кошти місцевих рад. Розпорядженням голови облдержадміністрації Максима Степанова торік була створена і з цього року вже запрацювала нова структура – ДП „Служба місцевих автомобільних доріг”. Вона відповідатиме за ремонт доріг місцевого значення (дороги між селами). Цьогоріч на ремонти таких доріг у нашому районі передбачено близько 15 мільйонів гривень. Перші 500 тисяч у березні вже виділені. Ми разом із керівниками громад району визначили і погодили найпроблемніші ділянки доріг, які розпочнуть ремонтувати у першу чергу. Це стосується ділянок між Павлівкою та Йосипівкою, Перехрестовим і Ониловим, Майорським і Росіянівкою, Мар’янівкою і Першотравневим, Ново-Шибкою і Василівкою, Новозаріцьким і Бірносовим та на Войничеве. Також плануємо поки що прогрейдерувати дорогу із Захарівки на Йосипівку. Це для початку. Самі розумієте, масштаб занедбаних доріг великий. Потрібен час і кошти. Але вже є певні зрушення, і це не може не радувати.

Крім того, як я вже згадував, триватиме програма відновлення доріг у населених пунктах. Разом із очільниками місцевих громад на засадах співфінансування планується відремонтувати вулиці Шосейну та Заводську в Захарівці, вул. Центральну у Войничевому, вул. Лесі Українки в Росіянівці, частину вулиці Садової в Перехрестовому, вул. Молодіжну в Новошибці. Так потроху і будемо відновлювати наші дороги.

Автор: Вікторія Майнич

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014