ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




УЛЯНА СУПРУН: 80% СМЕРТЕЙ МОЖНА УНИКНУТИ
13.04.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 29(22048) / Тираж: 8525

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун написала про основні фактори, які впливають на здоров’я людини. Один з перших — харчування.

«У сучасному темпі життя дотримуватися здорової дієти непросто, але вкрай необхідно, якщо хочете зменшити ризики захворіти на серцево-судинні недуги, діабет 2-го типу та деякі види раку. Щоб жити довго і здорово, зменште у раціоні випічку, цукор, сіль і ковбасу», — рекомендує Уляна Супрун.

Ще одна проблема — сидячий спосіб життя. Посадовець зазначила, що страждає не тільки спина, а й навіть метаболізм. Коли ми багато сидимо і при цьому не рухаємося, організм буквально «вимикається». Це негативно впливає на тиск і послаблює м’язи, кістки. В результаті можлива поява надмірної ваги або серйозні хвороби внутрішніх органів.

Уляна Супрун також нагадала, що алкогольна і наркотична залежність та паління цигарок можуть спричинити дуже серйозні проблеми. «Ви ж знаєте, що безпечної дози алкоголю не існує? А люди, які курять сигарети, в 15—30 разів частіше отримують рак легенів або вмирають від цієї хвороби, ніж ті, хто не палить. Просто зважтеся відмовитися від цього, тому що ви того варті», — наголосила вона.

Основа імунітету до небезпечних вірусів — вакцинація. «Навіть здорове харчування, спорт і відсутність шкідливих звичок не вбережуть від інфекційних хвороб, якщо у вас нема до них імунітету. Для цього існує вакцинація. За даними ВООЗ, вакцинація запобігає від 2 до 3 мільйонів смертей щорічно. Ще 1,5 мільйона смертей можна було б уникнути, якби розширити охоплення вакцинацією. Щеплення потрібні і дітям, і дорослим. Ті, що входять до національного календаря, слід робити обов’язково. Вакцини закуповуються за кошти платників податків і надаються безоплатно», — нагадує Уляна Супрун.

А ще посадовець наголошує, що ефективно лікувати захворювання допомагають своєчасні обстеження: «80 відсотків смертей в Україні є наслідком захворювань, спричинених способом життя людини та запізнілим початком лікування. Це — рак, діабет і серцево-судинні хвороби. Регулярні огляди у лікаря — один із способів захистити себе і свою сім’ю».

Нині, щоб вчасно розпочати лікування, з огляду на медичну реформу, важливо мати сімейного лікаря. «Понад 27 мільйонів українців вже визначилися. Якщо ви ще не маєте свого лікаря — виберіть його. Це ваша гарантія кваліфікованої консультації з більшості питань, що стосуються здоров’я. Знайти сімейного лікаря, найближчу амбулаторію до роботи або дому, можна за допомогою електронної карти», — зазначила Уляна Супрун.

Автор: Інна ЯКИМЕНКО

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012