ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Від «Родіни» до «Родини»
17.04.2019 / Газета: Одесские известия / № 27(5150) / Тираж: 18937

Після реставрації в Балті відкрився кінотеатр, аналогів якому немає на півдні Одещини.

Кінотеатр стояв у запустінні кілька десятиріч. Тепер — це сучасний культурний центр, який змінив не тільки своє обличчя, але й ім’я. Раніше кінотеатр називався «Родіна», а сьогодні — «Родина».

Свою історію кінотеатр почав писати на початку 1960-х років. Пам’ятають його стіни і виступ відомого космонавта, балтянина Георгія Шоніна. Потім споруда пережила непрості часи запустіння і забуття. За відродження культурного центру влада Балтщини взялась п’ять років тому. Ця ідея мала благополучне завершення, завдяки підтримці депутатів Одеської обласної ради, народного депутата Олексія Гончаренка. Проект втілювався за рахунок співфінансування Балтської ОТГ та обласного бюджету. Понад 4,5 млн. грн. було виділено з обласного бюджету на проведення зовнішніх і внутрішніх реставраційних робіт будівлі і придбання сучасного обладнання. Урочисту частину відкриття кінотеатру розпочав зразковий колектив «Балтська зірочка».

– Вдячний всім, хто доклав зусиль до збереження і відродження нашого кінотеатру. Це і є децентралізація: спрямування фінансів і відповідальності на реалізацію локальних проектів. Вірю, кінотеатр послужить збагаченню духовності балтян, продовженню знайомства зі світом прекрасного», відзначив міський голова Сергій Мазур.

Першим переглядом в оновленому кінотеатрі став відеоролик під символічною назвою «Будуємо країну разом», а також кінофільм «Зелена книга». У церемонії відкриття кінотеатру взяли участь народний депутат Олексій Гончаренко, депутат Одеської обласної ради Олександр Остапенко, керівництво Балтської ОТГ та Балтського району, громадськість.

Відзначимо, що раніше голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський акцентував увагу на тому, що з появою кінотеатру балтська громада отримає концертно-виставковий майданчик, аналогів якому немає на півдні Одещини.

Автор: Любов Кузьменко

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013