ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Резниковські читання в Одесі
17.04.2019 / Газета: Одесские известия / № 27(5150) / Тираж: 18937

Ім’я засновника одеської педіатричної школи академіка Бориса Резника добре відоме у провідних дитячих клініках світу. Дослідження вченого та практика педіатрії дозволили врятувати життя тисячам новонароджених.

Борис Резник першим поєднав комп’ю­терні технології з практикою дитячої медицини, дав чіткі відповіді на питання щодо щеплення дітей, створив в Одесі спеціалізований педіатричний центр.

Дев’яносторіччю з дня народження цього видатного вченого було присвячено міжнародну науково-практичну конференцію «Новітні технології в педіатричній науці, практиці та освіті», яку вже традиційно називають «Резниковськими читаннями»

На майданчику конференції розгорнулися жваві дискусії щодо реформування системи охорони здоров’я, яке ставить педіатрів, фахівців дитячої медицини в нові умови роботи.

— На обговорення винесено також питання стандартизації медичної допомоги дітям, озвучено рекомендації для застосування перевірених доказовою медициною методів лікування дитячих хвороб. Характерно, що нові підходи кожна лікувальна установа сьогодні обирає самостійно, а це яскравий доказ децентралізації, про яку у медичному середовищі йшлося вже багато років, — розповідає професор, завідувач кафедри педіатрії Одеського національного медичного університету Микола Аряєв.

Учасники конференції активно дослідили питання вакцинації дітей, яке хвилює не тільки батьків, а й усю громадськість:

- Робота з щеплення постійно піддається перегляду. Кожен рік приносить усе нові й нові види вакцин, як відповідь на загрозливі для здоров’я дітей хвороби, — підкреслив Микола Аряєв,- тож дитячому лікарю необхідно добре орієнтуватися в сучасних препаратах, обираючи найефективніші.

Серед основних викликів, що перебувають у сфері уваги педіатрів також захворювання дихальних органів і, особливо, проблеми виходжування недоношених дітей, які перебувають у зоні високого ступеню ризику.

— Останнім часом дитяча смертність в Україні знизилася в три рази — а це важливий індикатор ефективності медичної педіатричної служби, в решті решт, показник благополуччя суспільства, — зазначив професор Микола Аряєв.

Учасники “Резниковських читань” визнали актуальним і корисним для обговорення представницький список доповідей і виступів на конференції провідних вітчизняних та іноземних фахівців дитячої медицини.

— Такі зустрічі з колегами відкривають широкі можливості для ознайомлення з новинками педіатрії, і, що важливо, націлюють на щоденний подальший пошук, — таку загальну думку учасників читань висловила лікар-педіатр з міста Любомир Волинської області Олена Дець.

Автор: Катерина Віленська

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012