ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Фестивалями гримітиме Георгіїв День
20.04.2019 / Газета: Одесские известия / № 30(5153) / Тираж: 18937

Відразу два фестивалі до Дня святого Георгія готують у Болградському районі на початку травня.

Перший з них — «Герг›овденські Панаїр» (Смачний баранчик) — відбудеться 4 травня на Цент­ральній площі Болграда. Плануються в імпровізованій бессарабській садибі обрядові дії «Георгієва дня» — перший ритуальний удій молока, обряд вибору і прикраси ягняти, купання дітей у ранковій росяній траві, традиційне катання на гойдалках, випікання обрядового хліба для господаря будинку і проводи його на кошару, а після повернення — зустріч обрядовою стравою «Курбан».

Також у рамках свята органі­затори планують обладнати подвір›я — болгарське, гагаузьке, албанське, молдовське і укра­їн­ське, де будуть широко пред­ставлені національні кухні народів, що проживають в українській Бессарабії.

Гості фестивалю матимуть змогу брати участь у конкурсах, спортивних змаганнях, май­стер-кла­сах з приготування національних страв, виробництва бринзи і виго­товлення сувенірів. Вони зможуть насолодитися виступами національних колек­тивів, придбати національні продукти харчування і місцеві спеції, а також зробити фото на пам'ять в трьох різноманітних фотозонах.

Організаторами фестивалю «Герг›овденські Панаїр» висту­пають міська та районна ради, райдержадміністрація, Обласний центр болгарської культури в місті Болград, районний Фонд підтримки підприємництва і Союз підприємців Болградського району «Моноліт».

Через два дні по тому, 6 травня, у селі Каракурт, яке, до речі, є єдиним албанським селом Одеської області, пройде фестиваль «Великий Курбан», також присвячений Георгієву Дню.

У програмі свята — виступ коло­ритних бессарабських колек­ти­вів,­ знайомство з на­ціо­наль­ними спортивними іграми, майстер-клас з приго­тування курбану, фото в національному одязі і дегустація страви національної кухні і місцевих вин.

До слова, фестиваль «Великий Курбан» уперше відбувся у селі Каракурт минулого року, і організатором тоді виступив уродженець села, голова Союзу підприємців Болградського району «Моноліт» Сергій Пейчев. Цього року в організації фестивалю активно бере участь сільрада. Початок заходу — 6 травня о 16.00 на центральній площі села.

Автор: Тетяна Корнілова

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.018