ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«ЗЕЛЕНИЙ ТЕАТР»: ІВЕНТИ, ФЕРМЕРСТВО І НОВІ ДРУЗІ
04.05.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 34(22053) / Тираж: 8525

У Зеленому театрі, що в парку Шевченка, розпочався новий сезон. На відкриття прийшли сотні людей, радіючи, що після довгої зими мають змогу релаксувати під відкритим небом.

Цьогоріч у «Зеленому» багато змін та вдосконалень. Зокрема, розширюється спектр соціальних проектів. Програмний директор театру Євгенія Львова розповіла, що тут встановлено бокси, де кожен небайдужий може принести й залишити одяг для нужденних та книги для дітей, що виховуються в інтернатах. Крім того, є спеціальний бокс для збір пластикових кришок. З них планують виготовити лаву для «Зеленого». «Допомагай, відпочиваючи» — такий девіз нинішнього сезону.

Щодо змін. Нові туалети переобладнали так, що їх тепер можуть відвідувати люди з обмеженими можливостями та з малюками у візочках. Для цього спорудили спеціальний заїзд.

Цікаве нововведення, яке, до речі, стартує у понеділок о 18.30, — програма «театральних грядок» (міського фермерства), коли одесити, не маючи власної земельної ділянки, зможуть посадити ягоди чи овочі та доглядати за ними. У вирощуванні рослин їм допомагатиме досвідчений фермер.

Задум настільки сподобався містянам, що вже у перший день реєстрації вони забронювали всі «грядки».

Зауважимо, що міське фермерство — популярний у Європі та США рух. Жителі мегаполісів використовують невеличкі земельні ділянки у містах, щоб вирощувати на них городину, ягоди, невеликі фруктові дерева. Важливо, що при догляді за рослинами не використовуються шкідливі речовини.

Таке садівництво не лише цікаве і нескладне хобі, й відіграє просвітницьку функцію для дітей, які бачать, як з маленької розсади з’являється велика рослина з плодами.

Розширилася й зона фуд-корту «Зеленого театру».

З-поміж нового підприємці пропонують страви з креветок, різноманітну картоплю з соусами тощо.

Щопонеділка тут планують проводити безкоштовні покази кіно.

У цьому сезоні охочі зможуть придбати «карту друга «Зеленого театру». З нею можна буде безкоштовно відвідувати освітні івенти (цікаві і незвичайні події), лекції, творчі та літературні вечори, кіносеанси і тренування з йоги. А ще вона дає постійну 10-відсоткову знижку на весь фуд-корт та приємні бонуси: всі учасники клубу з’являться на дошці пошани театру й отримають пам’ятні сувеніри.

«Але головне, що карта — це можливість відчутно допомогти «Зеленому». Нашим друзям досить використовувати її для покупок, і банк поверне 0,2 відсотка від кожної транзакції на благоустрій театру. Клубний внесок — 900 гривень», — розповіла Євгенія Львова.

Для всіх, хто хоче відвідати «Зелений театр», двері відчинені в будь-який день тижня з 08.00 і до завершення анонсованої події цього дня.

Автор: Інна ЯКИМЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011