ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




У ПЕНСІЙНИХ СПРАВАХ — В ІНТЕРНЕТ
04.05.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 34(22053) / Тираж: 8525

Нині на «цифру» в нас активно переводять усі послуги, що надзвичайно зручно. Дійшла нарешті черга і до Пенсійного фонду, у відділеннях якого завжди було повно народу: щоб додати до пенсійної справи якийсь із численних папірців чи просто про щось запитати в інспектора, людям доводилося вистоювати чергу. Ситуація кардинально змінюється.

Про створення і запуск веб-порталу Пенсійного фонду України йшлося на брифінгу, який провів в Одесі заступник голови правління ПФУ Владислав МАШКІН.

— Більшість пенсіонерів — впевнені користувачі мережі. Тому Пенсійний фонд розширює надання дистанційних послуг через веб-портал різним категоріям: не лише тим, хто працює, а й тим, хто на заслуженому відпочинку. Обмежень на користування сервісами порталу нема. Ми максимально спростили доступність до них у тих рамках, які передбачає закон, — сказав він.

Отож, процес обслуговування клієнтів хочуть максимально перевести в інтернет. Тепер, щоб отримати різні довідки та інформацію в Пенсійному фонді, не обов’язково відриватися від вашого гаджета, не буде потреби навіть виходити з дому. Наприклад, щоб побачити розмір і складові вашої пенсії, треба просто зареєструватися на веб-порталі (portal.pfu.gov.ua). Для тих, хто допоки не вміє користуватися інтернетом, усі послуги, як і раніше, залишаться доступними у відділеннях фонду. До кінця року, обіцяють, повинна запрацювати й послуга, завдяки якій за призначенням пенсії можна буде також звернутися онлайн.

Правило для всіх одне: доступ до персональних даних має бути верифікованим. Тому обов’язкова умова для отримання користувачем ширшого кола інформації про себе — це наявність електронного цифрового підпису. Сьогодні із 3,2 мільйона користувачів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду 400 тисяч зареєструвалися на ньому за допомогою електронного цифрового підпису.

До слова, ПФУ щомісяця обробляє до 1,3 мільйона запитів щодо застрахованих осіб та пенсіонерів.

Пенсійний фонд України також активно розпочав процес переведення паперових пенсійних справ, які зберігаються в архівах його територіальних органів, в електронні. Відтак завдяки ретроконверсії кожна електронна пенсійна справа буде доступна до перегляду в цифровому режимі.

Сам же процес ретроконверсії передбачає п’ять етапів обробки паперової пенсійної справи: сканування документів, обрізання файлів, внесення метаданих, створення власне електронного документа, кілька ступенева контрольна перевірка пенсійної справи. Довго, але вкрай важливо. Наразі у ПФУ здійснюються організаційні заходи щодо забезпечення відповідним обладнанням регіональних управлінь та підготовки фахівців для проведення відповідної роботи.

Автор: Яна СТАСІНА

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012