ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Пам’яті Майстра
15.05.2019 / Газета: Одесские известия / № 36(5159) / Тираж: 18937

… Його називали одеським Левітаном і голосом Одеського радіо. Його майстерність і популярність були настільки витребуваними, що він, либонь, єдиний зі старої радійної гвардії знайшов собі на кілька років застосування в ефірі однієї з комерційних радіостанцій. І все ж життя і творчість Вадима Сочинського були пов’язані, передусім, з Одеським державним радіо. Саме в його ефірі, ще 1961 року вперше пролунав голос диктора Сочинського – щоб стати найвпізнаванішою візиткою одеського радіо аж до 2015-го, коли Вадим Валентинович пішов на пенсію. Ті, кому випала честь працювати разом з Вадимом Валентиновичем, неодмінно зауважували його високий професіоналізм. І йшлося не лише про дикторську майстерність. Він був, по суті, взірцем того, як має працювати і поводитися будь-який професіонал, причетний до радіомовлення. Він наполягав, що кожен вихід в ефір має бути ретельно підготовленим і не сприймав недбалість у веденні програм, яка з певного часу почала входити у моду. І, водночас, ніхто краще за нього не міг видати в ефір, по ходу п’єси виправляючи огріхи і помилки, матеріал, підготовлений з коліс і в останні хвилини закинутий до студії.

А ще Вадим Валентинович був взірцевим інтелігентом. Ніколи, навіть опонуючи комусь, він не дозволив собі бодай підвищити голос. Зауваження, які він цілком міг зробити з висоти свого досвіду і фаху, завжди – слушні, і завжди — м’яко і доброзичливо.

Одеський Левітан не був просто майстерним виконавцем чужих текстів, яким часом дехто уявляє собі диктора. Людина надзвичайно широкого культурного світогляду, він сам готував авторські програм, присвячені музиці, зокрема – класичній. До останніх днів його життя завжди біля нього, на відстані простягнутої руки, була його колекція із записами опер та симфоній. І дні ці скінчилися 9 травня. Вадим Валентинович Сочинський після тривалої виснажливої хвороби помер на 84 році життя. Редакція «ОВ» висловлює щирі співчуття родині Вадима Сочинського і розділяє біль втрати. Світла пам'ять людині, що стала, либонь останньою легендою Одеського державного радіо.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013