ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




«ЧIЛДРЕН КIНОФЕСТ» ОГОЛОСИВ ПРОГРАМУ
16.05.2019 / Газета: Порто-франко / № 17(1457) / Тираж: 22000

«Чiлдрен Кiнофест» — фестиваль, що знайомить украïнських дiтей як з найновiшими εвропейськими стрiчками, так i зi свiтовою кiнокласикою.

Заснований у 2014 роцi, вiн вiдбуваεться у 23 мiстах Украïни — вiд мiльйонникiв до регiональних центрiв. Минулого року покази фестивалю вiдвiдали понад 42000 глядачiв. Вхiд на всi покази — безкоштовний, за попередньою реεстрацiεю на сайтi фестивалю.

За традицiεю, до конкурсноï програми VI Фестивалю «Чiлдрен Кiнофест» увiйшло сiм фiльмiв для глядачiв вiд 4 рокiв, вiдiбраних на найбiльших εвропейських кiнофорумах. Спецiальною подiεю цього року стане показ класичноï комедiï «Цирк» — показ присвячено 130-рiччю вiд дня народження видатного режисера Чарлi Чаплiна.

Вiдкриε «Чiлдрен Кiнофест» сiмейна стрiчка «Зоопарк» спiльного виробництва Iрландiï та Великоï Британiï. Вона розповiдаε про Белфаст у часи Другоï свiтовоï вiйни — головнi героï з усiх сил намагаються врятувати тварин з мiсцевого зоопарку. Фiльм Колiна МакАйвора було визнано найкращою сiмейною стрiчкою на думку молодiжного журi мiжнародного кiнофестивалю у Сiетлi.

Вперше у програмi фестивалю буде показано фiльм жахiв — глядачi вiд 12 рокiв зможуть оцiнити стрiчку «Кiмната 213» зi Швецiï, визнану найкращим фiльмом дитячоï секцiï Мiжнародного кiнофестивалю в Торонто. Головнi героïнi стрiчки приïздять до лiтнього табору, та починають пiдозрювати, що ïхнiми сусiдами можуть бути привиди.

У програмi «Чiлдрен Кiнофесту» покажуть два анiмацiйних фiльми. Украïнський хiт «Викрадена принцеса» розповiдаε iсторiю доньки киïвського князя, викраденоï злим чаклуном, та мандрiвного музиканта, який намагаεться ïï врятувати. Ролi у фiльмi озвучили Олексiй Завгороднiй, Надя Дорофеεва, Сергiй Притула, Юрiй Горбунов та посол «Чiлдрен Кiнофесту» Олег «Фагот» Михайлюта. Найменших глядачiв у програмi чекаε «Пiпi, Пупу та Розмарi: Таεмниця викрадених нот» про лiсових звiрiв, якi намагаються повернути викраденi ноти для органiзацiï музичного концерту.

Поза конкурсом маленькi глядачi зможуть ознайомитись iз класикою комедiйного кiно — у 2019 роцi виповнюεться 130 рокiв вiд дня народження видатного режисера та легенди свiтового кiнематографа — Чарлi Чаплiна. Саме на його честь названо символ фестивалю «Чiлдрен Кiнофест» — Совеня Чарлi.

В рамках «Чiлдрен Кiнофесту» вже втретε вiдбудеться показ добiрки стрiчок, що вийшли у фiнал конкурсу дитячих короткометражних фiльмiв, який був оголошений восени. 10 найкращих картин-конкурсантiв будуть показанi на великому екранi, а спецiальне журi обере серед них переможця. Цього року до складу почесного журi увiйшли акторка Iрма Вiтовська-Ванца, режисерка Марина Степанська та режисер Аркадiй Непиталюк. Переможцi отримають нагороду у розмiрi вiд 5000 до 20000 грн та почеснi дипломи.

Як i завжди, фестиваль закриε володар Гран-прi попереднього року — фентезi-фiльм «Сторожова застава» Юрiя Ковальова про подорожi сучасного школяра у часи Киïвськоï Русi. У 2018 стрiчка стала першим украïнським переможцем «Чiлдрен Кiнофесту».

Переможець конкурсноï програми фестивалю визначаεться глядацьким голосуванням — на входi до кiнозалу гостi отримують бюлетень, у якому ставлять оцiнку фiльму.

Вхiд на всi покази — безкоштовний, за попередньою реεстрацiεю на сайтi фестивалю. Реεстрацiя на покази стартуε 24 травня. Половина мiсць видiляεться органiзованим групам глядачiв iз соцiально незахищених верств населення: дiтям з особливими потребами, сиротам i потерпiлим вiд конфлiкту на сходi Украïни. Цього року «Чiлдрен Кiнофест» об'εднуε сили з благодiйним фондом «Таблеточки» та закликаε гостей фестивалю допомагати дiтям з онкологiчними захворюваннями в Украïнi.

Мiсiя фестивалю — розвивати в Украïнi традицiю спiльних сiмейних походiв у кiно, залучати дiтей до перегляду i створення кiнофiльмiв.

У цьому роцi «Чiлдрен Кiнофест» вiдбудеться з 31 травня по 9 червня й охопить 23 мiста по всiй Украïнi, в тому числi i Одесу.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012