ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




РУШНИКОВИЙ ДИВОЦВІТ
16.05.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 37(22056) / Тираж: 8525

РУШНИКОВИЙ ДИВОЦВІТ

17 травня, о 15.00 в Одеському обласному центрі української культури (вул. Польська, 20) відкриється виставка старовинних українських рушників з приватної колекції Олени Сайдель, лауреатки обласної премії ім. Р. Палецького 2008 року в номінації «Народна іграшка» (смт Овідіополь).

Олена Володимирівна Сайдель народилася 1973 року у м. Добропілля Донецької області. У 1982-у переїхала з родиною до с. Роксолани Ові-діопольського району, де й закінчила середню школу із золотою медаллю. Також з відзнакою закінчила філологічний факультет Ізмаїльського державного педагогічного інституту. Працювала вчителькою зарубіжної літератури в Кароліно-Бугазькій ЗОШ, керівником гуртка Овідіопольської районної станції юних техніків. Із 2012-го очолює об’єднання «Мистецька світлиця», метою якого є збереження, вивчення і популяризація духовної та матеріальної спадщини українського народу.

Олена Сайдель – організаторка й авторка просвітницьких та виставкових проектів.

На анонсованій виставці буде представлено більше сотні рушників з різних регіонів України, найстаріші з яких вишиті в кінці ХІХ – на початку ХХ століть.

Побачити «Рушниковий дивоцвіт» можна буде до 14 червня, щодня, крім суботи та неділі, з 10.00 до 16.00. Вхід вільний.

УКРАЇНСЬКІ КІНОСЕАНСИ

Громадська організація «Культпросвіт» за підтримки Одеського обласного центру патріотичного виховання та організації дозвілля дітей і молоді, кінотеатру «Сінема Сіті Одеса» запрошують на соціальні покази українського кіно.

У понеділок, 20 травня, відбудеться показ історико-драматичного фільму «Незламна» режисера Сергія Мокрицького. В основу сюжету покладений життєвий шлях (за автобіографічною книгою) жінки-снайпера, майора Людмили Павличенко.

У середу, 29 травня, комедія «Політ золотої мушки». Це яскрава історія за мотивами збірки оповідань «Бурачковицькі хроніки» Богдана Волошина. Стрічка у трьох новелах розповідає про жителів села Бурачковичі на Західній Україні, які опиняються в різних комічних ситуаціях.

Початок сеансів о 17.00 у «Сінема Сіті Одеса» (ТРЦ «Fontan Sky», пров. Семафорний, 4, 2-й поверх). Вхід вільний.

Покази відбудуться за підтримки голови Україн-ського клубу Одеси Наталії Чайчук.

ПОМОР’Я У ПРИЧОРНОМОР’Ї

17—19 травня у рамках Днів Європи в Україні в Одесі відбудеться мистецька акція-презентація культури Західнопоморського воєводства Республіки Польща.

Отже, 17 травня о 18.00 в Одеському літмузеї (Ланжеронівська, 2) відкриється виставка плакатів відомих польських художників Лекса Древінського та Лешка Жебровського.

18 травня, також о 18.00, в Театрі музкомедії ім. М. Водяного (Пантелеймонівська, 3) — концерт зразкового ансамблю пісні та танцю «Щециняни» Західнопоморського воєводства та відкриття фотовиставки «Західне Помор’я на фотографії».

19 травня о 10.00 — виставка фотографій «Захі-дне Помор’я на фотографії» біля адмінбудинку № 1 обласної ради (Шевченка, 4), а о 20.00 біля пам’ятника Дюку — виступ Містера Jazzeka (Польща).

ВЕЛИКИЙ ДИТЯЧИЙ ДЕНЬ

Фестиваль під такою назвою пройде у Зеленому театрі 18—19 травня. Його тема — «Місто, в якому ми живемо».

Діти зможуть диригувати камерним оркестром філармонії, долучитися до переробки пластика на лавку, стати гідами разом з науковими співробітникам Одеського художнього музею.

«Ми хочемо, щоб з найменших років одесити переймалися питаннями, як створювати комфорт-не середовище навколо себе, перетворювати Одесу у місто майбутнього і який інструментарій для цього потрібен. Тому ми запросили на фестиваль учених, спортсменів, художників і музикантів, щоб діти могли формувати свої смаки і мислити нестандартно, не боятися експериментів», — розповів організатор фестивалю Сергій Ровинський.

Заходи триватимуть із 10-ї ранку до 20-ї вечора.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011