ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЛІТО ПОЧИНАЄТЬСЯ З КЛАСИКИ
16.05.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 37(22056) / Тираж: 8525

Міжнародний фестиваль ODESSA CLASSICS, що триватиме з 1 по 9 червня, обіцяє бути ще масштабнішим: більше різноманітних подій, більше відомих музикантів, більше гостей.

Нинішнього року «Одеса класік», який проходитиме вже вп’яте, вперше потрапив до престижних європейських фестивальних гідів, а відтак організатори очікують на приїзд туристів-поціновувачів високого мистецтва з різних країн.

Щодо учасників. В Україну вперше приїде Цюріхський камерний оркестр, який входить до ТОП-5 кращих камерних колективів світу. Він дасть три концерти. Двічі вийде на сцену видатний британський скрипаль Даніель Хоуп. Вперше приїдуть легендарний віолончеліст Міша Майський, провідний французький піаніст Сіпріан Кацаріс і знаменитий італійський піаніст П’єтро де Марія. На численні прохання глядачів повторно (але з новими програмами) виступатимуть артисти, що зібрали супераншлаги торік: скрипалі Робі Лакатош (Угорщина) і Майкл Гуттман (Бельгія), віолончелістка Цзин Чжао (Бельгія).

Масштабний і безкоштовний опен-ейр концерт, який у 2018-у зібрав понад 10 тисяч глядачів, знову пройде на Потьомкінських сходах.

За традицією, в музеях Одеси відбудеться паралельна програма із серії «Пілігрими. Музика як шлях». У ній буде представлений цикл концертів-портретів українських музикантів, котрі йдуть своїм шляхом творчого паломництва до розкриття таємниць та істин мистецтва (куратор — Мирослава Которович).

У програмі ODESSA CLASSICS:

1 червня. Відкриття фестивалю. Оперний театр. Сіпріан Кацаріс та оркестр Одеського оперного театру під керуванням Ігоря Шаврука виконають 3-й фортепіанний концерт Бетховена і 21-й фортепіанний концерт Моцарта.

2 червня. Одеська філармонія. Король циганської скрипки Робі Лакатош та ансамбль з найкращими хітами ромської музики.

3 червня. Одеська філармонія. Авторський вечір світового класика, композитора Гії Канчелі. Олексій Ботвинов (рояль), Поліна Осетинська (рояль), Юліан Мілкіс (кларнет), камерний оркестр філармонії під управлінням Ігоря Шаврука. У програмі — «Маленька Данеліада» для фортепіано з оркестром, Мініатюри для кларнета і фортепіано, Вальс-бостон для фортепіано з оркестром.

А ще — світова прем’єра канадського документального фільму про Гію Канчелі, який, до речі, планує з такої нагоди завітати до Одеси.

4 червня. Одеська філармонія. П’єтро де Марія (фортепіано). У програмі — музика Ф. Шопена та С. Рахманінова.

5 червня. Одеська філармонія. Проект Майкла Гуттмана Tango sensations.

6 червня. Оперний театр. Цюріхський камерний оркестр, Даніель Хоуп, Олексій Ботвинов. У програмі — музика Вівальді, Баха, Моцарта, Ервіна Шульхова. Разом з видатними солістами виступатимуть троє талановитих дітей з Одеси, Києва і Львова.

7 червня. Потьомкінські сходи. Опен-ейр концерт. Даніель Хоуп, Олексій Ботвинов та Цюріхський камерний оркестр виконають музику А. Вівальді, Е. Гріга, С. Рахманінова та Д. Гершвіна. У концерті під відкритим небом виступить переможець Дитячого фортепіанного конкурсу ім. Серафими Могилевської, який проходитиме в рамках «Одеса класік» 25—27 травня.

8 червня. Одеська філармонія. Цюріхський камерний оркестр, Цзин Чжао, Олексій Ботвинов. У програмі — твори Ф. Мендельсона, Й. Моцарта, Й. Баха, Л. Боккеріні.

9 червня. Закриття фестивалю. Одеська філармонія. «Майський-тріо». У програмі — твори П. Чайковського та С. Рахманінова.

За традицією, в рамках ODESSA CLASSICS-2019 відбудуться дві виставки сучасного мистецтва, майстер-класи, дискусії та лекції. 31 травня в Музеї західного та східного мистецтва відкриється персональна виставка Арсена Савадова «Лабораторія Орфея» (куратори — Анатолій Димчук та Катерина Міхейцева), а в Музеї сучасного мистецтва — виставка Олександра Ройтбурда та Олега Соколова «Музика сфер» (куратори — Фелікс Кохріхт і Семен Кантор).

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012