ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Стартує ЗНО
18.05.2019 / Газета: Одесские известия / № 37(5160) / Тираж: 18937

У випускників загальноосвітніх шкіл і майбутніх абітурієнтів 21 травня розпочнеться відповідальний період життя — зовнішнє незалежне оцінювання. Найпопулярнішими предметами для здачі тестів залишаються українська мова і література, історія України, математика, англійська мова та біологія. В Українському центрі оцінювання якості освіти наразі завершено формування бази даних учасників ЗНО. Загальна їхня кількість склала триста п’ятдесят чотири тисячі осіб. В Одеській області зареєстровано більше двадцяти тисячі учасників — це на тисячу більше порівняно з минулим роком:

- На персональних сторінках зареєстрованих розміщено запрошення, у яких вказано пункти тестування, до яких вони повинні з’явитися для участі в ЗНО з предметів, які обрано, — повідомив директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти, кандидат педагогічних наук Анатолій Анісімов. — На жаль, на сьогодні в регіональному центрі зберігаються п’ятдесят конвертів з сертифікатами, які так і не отримали майбутні учасники ЗНО через те, що не вірно вказали свою адресу або інші реквізити. У результаті — пошта не знайшла адресата, — розповів Анатолій Анісімов і порадив тим, хто ще не отримав сертифікат, терміново звернутися до Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти.

- До початку ЗНО залишилися лічені дні, звертаю увагу всіх, що без сертифікату на пункт тестування просто неможливо потрапити. Крім того, не вдасться зайти на персональну сторінку, як і дізнатися про те, у якому пункті необхідно проходити ЗНО. Цього року пункти тестування створено на базі 18 територіальних округів Одеської області,- повідомив далі директор Одеського регіонального центру оцінювання якості освіти. — Таку кількість територіальних одиниць задіяно виключно для проведення тестування з наймасовіших предметів, таких як українська мова та література — створено 92 пункти тестування, з математики та історії України — 55 .

Для складання тестів з предметів, на які зареєструвалося найменше за все учасників, призначено і відповідну кількість пунктів тестування. З хімії — усього чотири, усі вони в Одесі, і з німецької, іспанської та французької мов — лише один пункт, який також розташований в обласному центрі.

— Якщо процедура проведення зовнішнього незалежного оцінювання порушується сторонніми особами, учасник ЗНО, що виконував завдання, має право подати апеляцію. Це необхідно зробити не покидаючи пункту тестування, — зазначив Анатолій Анісімов. — Ми ретельно розглядаємо такі звернення протягом одного-двох днів і далі проводимо відповідне службове розслідування. Якщо учасник ЗНО вважає, що через якісь екстремальні обставини не зміг гідно справитися з роботою, йому надається право ще раз пройти ЗНО з цього предмету на додатковій сесії, яка проходитиме з 26 червня до 11 липня.

Реєстрацію на додаткову сесію наразі ще не закінчено, вона триватиме до 20-го травня, але в ній мають право взяти участь тільки учасники антитерористичної операції, а також ті, хто проживає на тимчасово окупованій території і увесь пільговий контингент, а ще — особи, засуджені до позбавлення волі. Крім того, ті, хто мали складати державну підсумкову атестацію в формі ЗНО, але з поважних причин не змогли зареєструватися в установлений термін.

- На пунктах тестування підрозділи поліції забезпечать охорону тестових матеріалів, а Міністерство охорони здоров’я організує тимчасові медпункти, — додав Анатолій Анісімов.

Представники державної служби охорони перевірятимуть усіх учасників процедури ЗНО на відсутність заборонених предметів за допомогою металошукачів та інших електронних засобів. На кожному пункті тестування до того ж чергуватиме представник державної служби охорони, який забезпечуватиме правопорядок. Як і у минулі роки, планується проведення технологічних перерв.

Залишається порадити учасникам ЗНО перед прибуттям на пункт тестування ще раз переглянути наявність всіх документів і в жодному разі не запізнюватися, а ще краще прибути на тестування за півгодини до початку відповідальної процедури. При собі мати оригінали паспорта, сертифіката та запрошення.

Автор: Катерина Віленська

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013