ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




КОАЛІЦІЇ НЕМА. НЕХАЙ ЖИВЕ КОАЛІЦІЯ!
18.05.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 38(22057) / Тираж: 8525

Учора, 17 травня, лідер фракції «Народний фронт» Максим Бурбак з трибуни ВР заявив, що їхня політсила виходить із парламентської коаліції, бо нові обставини вимагають максимальної консолідації сил: новий президент, новий парламент, нова коаліція...

За його словами, стара коаліція виконала своє завдання і за останні п’ять років цей парламент і влада провели більше змін у країні, ніж за попередні роки, наразі ж треба залучити всі сили державницького спрямування і новообраного президента для формування успішної країни. «Саме тому ми заявляємо про вихід з нинішньої коаліції… і про ініціативу формування нової коаліції з новим порядком денним», — заявив Максим Бурбак і додав: «Відпові-дно до Конституції, впродовж 30 днів буде формуватися нова коаліція. «Народний фронт» закликає фракції державницької ідеології негайно розпочати консультації щодо підготовки нової коаліційної угоди, з новим планом дій. На основі цього плану має об’єднатися нова більшість… Ми готові розглянути всі ініціативи нового президента, у тому числі його кадрові подання, внесені відповідно до Конституції України. Ми впевнені, що новообраний президент запропонує нові рішучі кроки для змін в Україні і продемонструє високі стандарти співпраці з суспільством, Верховною Радою, урядом та прем’єр-міністром».

А ще Максим Бурбак підкреслив: оскільки у парламенті формується нова коаліція, парламент не буде розпущений достроково, а працюватиме до чергових виборів, які відбудуться 27 жовтня.

Приймаючи заяву «Народного фронту» про вихід з коаліції, голова ВР Андрій Парубій зауважив, що це «сумна новина».

«Від сьогодні парламентська коаліція «Європейська Україна» у парламенті восьмого скликання припинила свою діяльність. Відповідно до положень частини сьомої, статті 83 Конституції України протягом одного місяця від сьогодні, з дня припинення діяльності коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді, має бути сформована нова коаліція», — оголосив очільник Ради і закликав представників усіх фракцій та груп розпочати консультації щодо формування нової більшості.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який був у сесійній залі (бо по п’ятницях, як відомо, у ВР — година запитань до уряду), попросив слова. Він підкреслив, що Кабмін і парламент мають час і шанс схвалити потрібні рішення, які дозволять не тільки змінити систему прийняття рішень, а й надати реактивний злет українській економіці.

Володимир Гройсман подякував усім парламентарям, які працювали п’ять років в інтересах держави, брали на себе відповідальність за країну. «Тепер, — сказав він, — постало питання: а що далі? Ми маємо змінити систему ухвалення рішень. Ми маємо бути швидкими, мобільними і максимально якісними. Не можна витрачати роки на один закон. Порядок денний, який ми маємо визначити на перспективу, повинен бути реалістичним, сильним і здатним пришвидшити процеси, що відбуваються в державі».

Оскільки парламент та уряд працюватимуть до наступних виборів, питання порядку денного співпраці, на переконання прем’єра, набувають особливого значення. У числі таких питань — депутатська недоторканність, продовження реформи децентралізації, посилення виконання положень Угоди про асоціацію з ЄС. «У нас є вікно можливостей. Ми маємо в це повірити. І ми або реалізуємо ці можливості для зміцнення України, або це знову стане етапом втрати можливостей. Давайте змінимо країну за ці п’ять місяців. Досвід у нас є. Україна — наш дім. І завдяки ухваленню потрібних рішень слава України буде чута по всьому світу», — закликав народних депутатів очільник уряду.

Вихід «Народного фронту» з коаліції фактично унеможливив утілення наміру новообраного Президента України Володимира Зеленського розпустити Верховну Раду й оголосити дочасні вибори.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014