ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Припинено дiяльнiсть центру мiнiмiзацiï митних платежiв
25.05.2019 / Газета: Порто-франко / № 18(1458) / Тираж: 22000

Спiвробiтники податковоï мiлiцiï Офiсу великих платникiв податкiв ДФС спiльно iз слiдчими Державного бюро розслiдувань, розташованого у м. Миколаєвi, припинили в Одесi дiяльнiсть центру мiнiмiзацiï митних платежiв.

В рамках розслiдування кримiнального провадження за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК Украïни було встановлено групу осiб, якi надавали пiдприεмствам реального сектору економiки послуги щодо заниження митноï вартостi товарiв пiд час ïх iмпорту iз-за кордону.

У вказанiй схемi фiгуранти використовували низку пiдконтрольних компанiй iмпортерiв та нерезидентiв, зареεстрованих в рiзних краïнах свiту. На замовлення «клiєнтiв» — вигодонабувачiв фiгуранти виготовляли пiдробленi iмпортнi контракти, iнвойси та iншi документи вiд iменi пiдконтрольних пiдприємств-нерезидентiв щодо iмпорту певноï продукцiï. До вказаних документiв вносили неправдивi вiдомостi, щодо вартостi та кiлькостi ТМЦ, якi iмпортували в адресу пiдконтрольних компанiй-резидентiв.

Пiдробленi пакети документiв використовувалися при митному оформленнi товарiв, внаслiдок чого значно занижувалася фактурна вартiсть iмпортованоï продукцiï та сума митних платежiв.

В подальшому ввезенi таким чином ТМЦ передавались замовникам-вигодонабувачам та пiдконтрольним фiзичним особам-пiдприεмцям, якi перебувають на спрощенiй системi оподаткування та здiйснюють реалiзацiю товарiв у торгiвельних центрах та торгових точках на територiï Одеськоï областi та по всiй територiï Украïни.

За поставлену продукцiю замовники розраховувались готiвкою без вiдображення вказаних операцiй у податковому облiку, а сформований iмпортерами iмпортний податковий кредит фiгуранти «реалiзовували» пiдприємствам реального сектору економiки.

Обсяг ТМЦ, ввезених через компанiï, що входять до складу ЦММП, становить понад 200 млн грн.

За результатами санкцiонованих обшукiв, проведених в офiсних примiщеннях та за мiсцями проживання фiгурантiв у м. Одесi, вилучено 100 печаток пiдприεмств-нерезидентiв, печатки компанiй-резидентiв, реεстрацiйнi документи, первиннi та бухгалтерськi документи пiдконтрольних ФСПД та чорновi записи, що пiдтверджують злочинну дiяльнiсть, а також 129 одиниць обладнання для майнiнгу вартiстю понад 2,5 млн грн, електроннi носiï iнформацiï, комп`ютерну технiку та 25 тонн сушених абрикос (кураги) на 2,5 млн грн.

Наразi вирiшуεться питання стосовно накладення арешту на вилучений товар.

Триває слiдство.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 11.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012