ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Втрачають час собі на шкоду
25.05.2019 / Газета: Одесские известия / № 39(5162) / Тираж: 18937

Всеукраїнська інформаційна кампанія «Я – громада» відбулася в Ананьєві. Програма заходу спрямована на підвищення обізнаності людей про реформу децентралізації, її аспекти у сфері освіти та охорони здоров’я, про здобутки в уже існуючих об’єднаних територіальних громад (ОТГ), а також на заохочення усіх бажаючих стати агентами змін. Організована спільними зусиллями Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програми «U-LEAD з Європою», кампанія пройшла уже у близько 50 населених пунктів різних областей України.

В Ананьєві «Містечко децентралізації» розгорнулося у парку «Молодіжний», де організатори мали нагоду донести основні переваги реформи децентралізації та її головного спрямування — добровільного об’єднання громад — до містян та жителів району.

Представники медицини, освіти, державні службовці, працівники органів місцевого самоврядування в живому спілкуванні отримали експертні поради фахівців з питань децентралізації та друковану інформаційну продукцію.

За словами Ганни Карпової, голови РДА, Ананьївщина до цього часу не входить у число районів, де створено об’єднані територіальні громади. Тривають громадські обговорення щодо створення спроможної громади, але справа далі не йде. Не всі однаково розуміють принцип добровільності при об’єднанні громад, але беззаперечно, що процес децентралізації є невідворотнім, і нам нікуди від цього не подітись.

В’ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства зауважив: «Ні Уряд, ні мешканці міст та сіл не можуть безкінечно чекати, доки керівники усіх громад «дозріють до децентралізації». За п’ять років уже усім зрозуміло, що зволікати з реформою – це втрачати час і можливості».

Автор: Юрій Федорчук

Пошук:
розширений

Микола Саранча
Роль міді та марганцю для озимої пшениці
У сучасному сільському господарстві все більшу роль для отримання щедрих та якісних врожаїв озимої пшениці відіграють мікроелементи, зокрема мідь та марганець. Вони мають вагомий вплив на проходження фізіологічних процесів під час росту та розвитку рослин та формування врожаю. Значення мікроелементів для сільськогосподарських рослин зросло із підвищенням врожайності, яку стимулюють, застосовуючи NPK добрива. Проте забезпечення мікроелементами з ґрунту не завжди задовольняє потребу рослин, що і призводить до прояву дефіциту.

Традиційні Шевченківські читання, присвячені 210-й річниці від дня народження Великого Кобзаря
6 березня о 12:00 у Музеї книги ОННБ — Шевченківські читання до 210 річниці від дня народження Великого Кобзаря

Останні моніторинги:
00:00 14.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 14.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 14.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 14.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 14.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012