ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ЇДЕ КНИЖКА В ІНТЕРНАТ
01.06.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 42(22061) / Тираж: 8525

За місяць у Зеленому театрі зібрали сотні книжок для дітей з інтернатів Одеської області. Шафа для літератури постійно заповнювалася, тож навіть поставили додатковий контейнер.

Першу партію книжок представники благодійної організації «Маніфест світу» вже відправили до Ананьївського дитячого будинку-інтернату.

«Головна ідея акції — забезпечити дитячі заклади нормальною літературою, а єдина умова — приносити книжки в хорошому стані, щоб малим було їх приємно і цікаво читати, — розповів представник Зеленого театру Денис Соколов. — Люди приносять різні видання — від серії Джоан Роулінг про Гаррі Поттера, пригодницьких повістей і до класики Івана Нечуй-Левицького, Михайла Коцюбинського та інших українських авторів. Дарують твори і сучасних письменників. Як-от принесли «Дівчину з Данії» Девіда Еберсхофа про першу жінку-трансгендера».

Організатори зазначають, що ті книжки, які не відповідають за форматом для дітей і підлітків, передадуть до бібліотек для дорослих. Представник БФ «Маніфест світу» Анна Бритвина зазначила:

«Насправді, діти в інтернатах мають що читати — там є бібліотеки, їм привозять літературу. Проблема в тому, що нема культури читання, дітей не так легко мотивувати, зацікавити до цього. За два роки своєї роботи можу сказати, що їм часто дарують видання, які вже віджили своє, нікому не цікаві, непотрібні, а дітям — тим більше».

Акція зі збору книжок триватиме до кінця літа. Організатори просять небайдужих приносити видання в хорошому стані й з актуальною тематикою. Тільки-но жовта шафа заповнюватися, її розвантажуватимуть, а книги відправлятимуть по інтернатах.

Автор: Інна ЯКИМЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015