ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Цінувати й підтримувати
08.06.2019 / Газета: Одесские известия / № 43(5166) / Тираж: 18937

Коли мені потрапляє на очі районна газета «Єдність», щоразу помічаю, з якою любов’ю колектив працює над кожним її випуском. Адже тут дбають не лише про інформаційну насиченість, а й про зовнішній вигляд газети. Максимальне задоволення смаків читача, добротні матеріали, яскрава верстка створюють справді гарне враження про часопис.

А все тому, що весь колектив зацікавлений у випуску якісної продукції, у збереженні своїх робочих місць та у гарному майбутньому своєї газети.

Таку згуртованість дає і чесний розподіл часток серед засновників під час процесу роздержавлення газети – їх поділили порівну, тож ні в кого не виникає сумнівів у тому, що когось обділили чи намагаються «пошити у дурні», як це зробили хитрі редактори в інших виданнях нашої області. Відтак у «Єдності» кожен відчуває персональну відповідальність за майбутнє газети і старається на всі сто відсотків, аби робити якісний продукт.

Перше свято після роздержавлення не приніс великомихайлівським журналістам нічого особливого. Адже ще з початку минулого року «Єдність» пішла у самостійне плавання, зоставшись без фінансової підтримки з районного бюджету. І вижила. І покращила інформаційну насиченість видання. І не втратила постійних шанувальників газети.

– Ми вистояли завдяки тісній співпраці з очільниками громад – як об’єднаних, так і поки що самостійних, – зауважила редактор газети Світлана Смолінська. – Лише Великомихайлівська ОТГ уклала з газетою угоду на висвітлення своєї діяльності на загальну суму 200 тисяч гривень на рік. І ми щиро вдячні голові громади Тетяні Жарській за таку підтримку. Це наш найпотужніший замовник, тож щономера ми відводимо для матеріалів ОТГ цілу сторінку.

Світлана Йосипівна також дорожить співпрацею з районною радою, райдержадміністрацією, управлінням соціального захисту населення, місцевим лісгоспом та головами сільських рад.

Вже третій рік поспіль значну підтримку газеті надає депутат Одеської обласної ради Микола Дерев’янко – він передплачує 200 примірників «Єдності» ветеранам війни і праці, учасникам АТО та ООС, воїнам-інтернаціоналістам та іншим громадянам. І люди дуже вдячні депутатові за можливість щосуботи знайомитися з новинами району, читати про своїх односельців та отримувати іншу корисну інформацію.

– Десять газет для пенсіонерів також передплачує депутат Великомихайлівської об’єднаної громади Анатолій Завада, – розповіла Світлана Смолінська. – А його рідний брат Ігор завжди і всебічно підтримує нас у всіх починаннях. Як депутат районної ради та голова відомої партійної організації постійно подає й оплачує вітання практично до всіх професійних, релігійних та державних свят. Торік Ігор Зіновійович подарував нам потужний комп’ютер до ювілею газети, а нині надав підтримку у продажу «Єдності» вроздріб. Ми лише пробуємо шукати альтернативні передплаті ринки збуту нашого видання і дуже раді, що кілька підприємців погодилися продавати газету у своїх торгових точках. Комусь це зайвий головний біль для бухгалтерії та реалізаторів, але все ж таки наші підприємці підтримали нас, і ми їм дуже вдячні.

Здавалося б, редактор не розповідає про щось значуще у співпраці з названими людьми. Проте, як то кажуть, з миру по нитці… І дивись, «Єдність» встояла у важкі часи реформування та продовжує працювати для людей.

Нині колектив часопису робить все можливе, аби не втратити своїх вірних передплатників та знайти нових шанувальників газети. Для цього започаткували кілька нових рубрик – юридичні консультації штатного журналіста і фахового правника Наталії Лисюк, соціальний проект «Мрію&Дію» енергійної журналістки Маріанни Зубко. Періодично в «Єдності» виходить «Цікавий мікс», сторінки для чоловіків, жінок та молоді. Активно розвивається сторінка часопису у соціальній мережі Фейсбук, бо на власний сайт поки що коштів бракує. Тобто, газетярі намагаються робити все можливе, аби розширити коло читачів, залучити молодь і бути якомога більш інформативними для своїх шанувальників.

– Щодо перспектив, то наш колектив зробив висновок, що майбутнє – за інтернет-виданнями, – сказала на завершення розмови Світлана Смолінська. – На жаль, нині газети програють в оперативності електронним мас-медіа. А людям важливо почути свіжу новину саме сьогодні, а не через тиждень, коли часопис вийде у світ. Та поки що ми здаватися не збираємося і будемо робити все можливе, аби наші читачі й надалі відчували: ми працюємо для них і лише заради них.

Автор: Олена Харченко

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014