ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Ізмаїл: моряки і молодь — разом
10.07.2019 / Газета: Одесские известия / № 52(5175) / Тираж: 18937

Святкування Дня флоту в Ізмаїлі почалося двома днями раніше самого свята — 5 липня в клубі Ізмаїльського порту вшановували працівників ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт». Почесними гостями тут стали народний депутат України Олександр Урбанський, голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, міський голова Ізмаїлу Андрій Абрамченко і колишній капітан порту Ізмаїл Анатолій Колесников.

Народний депутат України Олександр Урбанський вручив Подяки Міністерства інфраструктури України, голова Одеської обласної ради Анатолій Урбанський — почесні грамоти від обласної влади, а міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко — Почесні грамоти міського голови.

Нагрудним знаком «Почесна відзнака Асоціації портів України «Укрпорт « нагороджені заступник начальника ППК-3 з експлуатації Віталій Бозаджи і капітан — змінний механік т/х «Портовий-26» портофлоту Олександр Машковський.

Крім того, тут присвоювали звання «Ветеран «ДП «ІЗМ МТП», яке відповідно до Колективного договору між адміністрацією підприємства і профспілковим комітетом, дають тим працівникам, чий безперервний трудовий стаж на підприємстві склав понад 25 років. А таких в цьому році — 25 осіб!

Фінальним акордом свята стало відкриття Дошки пошани кращих працівників підприємства. Нинішнього року на дошці пошани з’явилися фотографії начальника планово-економічного відділу управління Івана Зубенка, диспетчера з залізничних операцій Наталії Попової, заступника начальника складу Тамари Семенової, старшого тальмана ППК-1 Лариси Вельчевої, докера-механізатора ППК-2 Сергія Грачова, старшого інспектора з кадрів ППК-2 Ірини Давіденко, заступника начальника складу Оксани Капацини, старшого механіка — змінного капітана т/х «Дон» портофлоту Івана Голубова, електромонтера енергогосподарства Миколи Фумжі, токаря 5 розряду ПКМ Валентина Рябенка, бляхаря РСУ Володимира Фень, начальника відділу пожежної та техногенної безпеки служби мобілізаційної роботи, цивільного захисту та пожежної безпеки Сергія Котляренка, бухгалтера I категорії бухгалтерії управління Вікторії Заболотної, інженера служби матеріально-технічного забезпечення і адміністративно-господарського обслуговування Валерія Балтакова, диспетчера змінного ППК-1 Андрія Поспєлова і механіка групового перевантажувальних машин ППК-3 Анатолія Доги.

Урочистості з нагоди Дня флоту провели і в Ізмаїльській філії ДП «Адміністрація морських портів України».

- Впевнений, що кожен з нас пишається своєю причетністю до сфери морського і річкового транспорту, — звернувся до колективу начальник ІФ ДП «АМПУ» Сергій Лапоног. — Вдячний кожному з вас за сумлінну працю, нестандартні рішення і самовіддачу. Щиро бажаю всім здоров’я, родинного щастя, задоволення від виконаної роботи і матеріального благополуччя. Нашому колективу — згуртованості, а підприємству — процвітання!

За трудові досягнення у професійній діяльності під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із формуванням і забезпеченням реалізації державної політики в сфері морського транспорту та з нагоди Дня працівників морського та річкового флоту, подяка Міністерства інфраструктури оголошена начальнику відділу діловодства ДП «АМПУ» Світлані Сердюченко, подяка голови ДП «АМПУ» — прибиральниці виробничого приміщення Любові Ісайковій.

Вже в День флоту, 7 липня, на набережній Луки Капікраяна, біля стели на честь 100-річчя відкриття регулярного судноплавства на Дунаї, з теплими словами вітання з професійним святом перед присутніми виступив голова первинної профспілкової організації ПАТ «УДП» Віталій Татарчук.

На згадку про тих, хто не повернувся додому, працівники пароплавства поклали квіти до підніжжя пам’ятника морякам-дунайцям, пам’ятних знаків морякам торгового флоту, загиблим у Другій світовій війні, і членам екіпажу теплохода «Річиця».

На морвокзалі в цей день проходила виставка зразків бойових кораблів. Для ізмаїльчан і гостей міста відкрили доступ на навчальний катер «Сміла» ВМС і два катери Морської охорони.

На набережній Дунаю в мікрорайоні Фортеця пройшла Перша Ізмаїльська відкрита парусно-гребна регата.

Численні відпочивальники недільного дня стали свідками змагань на ялах серед команд ветеранів Військово-морського флоту, учнів Ізмаїльського вищого професійного училища, а також учнів шкіл міста та військовослужбовців загону Морської охорони.

Вперше на Дунаї пройшли показові виступи яхтсменів, які приїхали до нашого міста з Рені, а також виступи спортсменів Ізмаїльського каяк-клубу.

Гонки носили показовий характер, і переможців або переможених в цій регаті не було.

А вже 8 липня в рамках святкування Дня флоту у Центрі дозвілля «Портовик» відбулася матчева зустріч аматорських волейбольних команд ДП «ИЗМ МТП» і ІФ ДП «АМПУ». У впертій боротьбі перемогу вирвала команда Адміністрації морських портів України.

...і День молоді

Так, в Ізмаїлі знають, що День молоді — в останню неділю червня. Але з технічних причин концерт, приурочений до цього дня, перенесли з 30 червня на 7 липня. Таким чином, молодь і моряки святкували разом.

На алеї Дружби народів на сцену з 18.00 безперервно виходили ізмаїльські артисти та гості міста. У заході, який організував відділ культури Ізмаїльської міської ради за підтримки благодійного фонду Урбанського «Придунав’я», взяли участь рок-групи «Вінтаж» та «Течія», народне вокальне тріо «Берегиня», народний ансамбль танцю «Придунав’я», народні ансамблі танцю «Веселка» і «Ритм », клуб спортивно-бального танцю «Дрім денс», клуб спортивно-естрадного танцю «Конфетті» і багато інших колективів. А ще вокалісти Олеся Кичук, Ксенія Дорошенко, Аліна Сухарева, Лусіне Мкртчан, золотий голос Бессарабії Олена Онищенко та інші.

- Це свято багатьох поколінь ізмаїльчан, символ бойової слави моряків-дунайців, — сказав міський голова Андрій Абрамченко. — У нас за сценою бойовий катер — пам’ятник морякам-дунайцям, пам’ятник героям, що врятували наше місто, що дарували нам мир. Дорогі ізмаїльчани, краще нашого міста немає ніде, тож побажаємо нашим морякам вдалих рейсів, а місту моряків — процвітання і благоденства!

Голова облради Анатолія Урбан­ського свій виступ завершив так:

- Сім футів під кілем! — побажав Анатолій Ігорович ізмаїльчанам. — І щастя!

Годинний виступ одеської групи «JAM BAND» не залишив нікого байдужим — присутні на алеї Дружби народів ізмаїльчани і гості міста співали і танцювали разом з колективом. На честь свята гурт виконав чимало пісень, присвячених морякам.

Завершилося святкування прекрасним різнобарвним салютом і запальною дискотекою, на яку з нетерпінням чекала молодь.

Автор: Тетяна Корнілова

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011