ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПОГОВОРИТИ ТРЕБА...
10.07.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 52(22071) / Тираж: 8525

Після скандального анонсу такого собі телемосту «Треба поговорити» між нашим каналом NewsOne і російським пропагандистським ресурсом «Росія 24» Президент України Володимир Зеленський сказав очільнику РФ Володимиру Путіну, що готовий з ним зустрітися в компанії з Дональдом Трампом, Терезою Мей, Ангелою Меркель та Емманюелем Макроном.

«Хочу звернутися до президента РФ Володимира Путіна: треба поговорити? Треба! Давайте обговоримо, чий Крим і кого там нема на Донбасі! Компанію для розмови пропоную таку: я, ви, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп, прем’єр Великої Британії Тереза Мей, канцлер ФРН Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон», — заявив у відеозверненні Володимир Зеленський.

Він також висловив думку, що «Олександр Григорович Лукашенко із задоволенням прийме нас в Мінську. Ми не змінюємо і не відмовляємося від жодних дипломатичних форматів! Ми пропонуємо поговорити, адже треба ж поговорити, правда?!».

Володимир Зеленський назвав анонсований телеміст «Надо поговорить» українського телеканалу NewsOne і російського «Россия 24» дешевим, але небезпечним піар-ходом перед виборами. «Надо поговорить?» Згоден, давайте поговоримо! Спочатку, дорогі українці, з вами. Ви розумні люди і повинні на мить відключити емоції і трішки включити голови. Анонсований телеміст — це просто дешевий, але небезпечний піар-хід перед виборами, мета якого — знову поділити нас, нас із вами, всіх українців, на два табори», — підкреслив глава держави. Він переконаний, що в одному із цих «таборів» політики розкажуть, що «давайте поговорим, надо забывать обиды, ми же братские народы», «подумаешь, тысячи погибших наших ребят», «хватит терпеть эту хунту, выбирай нас на парламентских выборах». У другому «таборі», на думку глави держави, політики обуряться і, «прикриваючись патріотизмом, підуть заробляти бали на вибори». При цьому він зауважив: якщо хтось почне громити і палити телеканал, то створять «прекрасну картинку» для російського телебачення. «А ще весь цей трюк дасть привід Росії апелювати до міжнародної спільноти: «Вот видите, мы готовы к диалогу, а они снова не хотят! Так, может быть, пора снимать санкции?!» — застеріг Президент.

Володимир Зеленський закликав українців зберігати спокій та не піддаватися на провокації й пообіцяв «відповідну реакцію» задля збереження спокою, порядку та інформаційної безпеки України. «Окремо хочу звернутися до українських журналістів, особливо до журналістів цих каналів: хтось купив канали, але не вас, ви не власність, ви не колекція Медведчука, не слуги Рабіновича, ви — четверта влада, ви теж слуги народу», — наголосив Президент.

У Кремлі, кажуть, що розглянуть пропозицію Президента України Володимира Зеленського про новий формат переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю Великої Британії, США, ФРН і Франції, але поки що не готові дати відповідь.

«Я поки що не готовий відповідати, це абсолютно новий формат... Потрібно зрозуміти, чи є перспективи у такої зустрічі, потрібно зрозуміти, що це за новий формат пропонується… Це нова ініціатива. Безумовно, її буде розглянуто, але поки що не можу дати якусь реакцію… США не є учасниками нормандського процесу, і як бути з Мінськими домовленостями, під якими стоять підписи учасників нормандського процесу, але не стоять підписи ніяких представників США», — заявив у понеділок прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

До речі. Російські слідчі пред’явили остаточне обвинувачення усім 24 полоненим українським морякам, а відтак починається новий етап справи — ознайомлення з її матеріалами. Про це в ефірі програми «Нині вже» на «Громадському» повідомив адвокат Микола Полозов.

«Враховуючи, що обсяг матеріалів — близько 20 томів, ця стадія може зайняти досить тривалий час. Матеріал існує лише в одному примірнику, а кожен із 24 моряків та їхні адвокати повинні прочитати ці матеріали», — зауважив він.

Микола Полозов вважає, що на ознайомлення з матеріалами справи піде щонайменше 2–3 місяці. «Тому очікуємо, що наступного тижня слідство знову звернеться до суду із клопотанням про продовження терміну тримання моряків під вартою.

Автор: -

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013