ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Придунайські озера благають про порятунок
20.07.2019 / Газета: Одесские известия / № 55(5178) / Тираж: 18937

У зв’язку зі складною ситуацією у системі водообміну Придунайських озер, яка потребує невідкладного втручання органів влади всіх рівнів, на 23-й сесії обласної ради було ухвалене звернення депутатів обласної ради до Міністра екології та природних ресурсів України та голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України щодо невідкладних заходів з недопущення екологічної катастрофи на Придунайських озерах Одеської області.

Озера Кагул, Картал, Ялпуг, Кугурлуй, Саф’яни, Каталбух, Китай Кілійського району забезпечують водопостачанням чотири райони Одеської області: Ренійський, Болградський, Ізмаїльський та Кілійський. Надмірне господарське освоєння прибережних смуг і водоохоронних зон у системі водойм, нераціональне користування рибогосподарських комплексів, закінчення терміну експлуатації гідротехнічних споруд призвело до зниження рівня води в озерах, підвищенню в 4-7 разів рівня її мінералізації, забруднення джерел питної води.

Майже 100 тисяч громадян, які проживають у межах Ренійського, Болградського, Ізмаїльського та Кілійського районів зіштовхнулися з такими серйозними проблемами як погіршення водопостачання, критичний стан питної води та загроза поширення епідемічних захворювань. Наслідки порушення або відсутності водообміну в озерах здатні зруйнувати систему зрошення сільськогосподарських культур та різко знизити їх врожайність у Південному регіоні Одещини.

У зверненні депутати обласної ради просять створити тимчасову комісію з вивчення гідрологічного режиму озер Придунайського регіону Одеської області та встановлення причин погіршення водозабезпечення 4-х районів. Також за результатами роботи цієї комісії невідкладно вжити належних заходів реагування та моніторингу, спрямованих на недопущення екологічної катастрофи на Придунайських озерах Одеської області та надати необхідні рекомендації задля подальшої ефективної роботи.

- Для недопущення екологічної катастрофи у Придунайському регіоні необхідно здійснити капітальні роботи на всій території озер. Гідротехнічні та іригаційні споруди, які забезпечують з’єднання Придунайських озер з Дунаєм, перебувають на балансі Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Державного агентства водних ресурсів України. Виділяти кошти організації, яка фінансується з державного бюджету, на місцевому рівні ми не можемо. Проблема Придунайських озер є питанням державного рівня, тому для її вирішення мають бути залучені центральні органи влади, – зазначив начальник відділу з питань природокористування апарату обласної ради Олександр Харлашин.

Автор: -

Пошук:
розширений

Сергій Токарєв
Сергій Токарєв розказав про заходи, що покращать стан українського IT-сектору
Втрати контрактів та складнощі із залученням іноземних інвестицій — це ті виклики, з якими сьогодні найчастіше стикаються українські IT-компанії. На цьому наголошує Сергій Токарєв — IT-інвестор та бізнесмен, співзасновник інвестиційної групи Roosh. На його думку, становище вітчизняного сектору може покращити активний міжнародний іміджбілдинг.

SHABO провело серію дегустацій Великих вин України
Одне з провідних українських виноробних підприємств SHABO провело серію дегустацій, присвячену 20-річчю компанії.

Останні моніторинги:
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 28.03.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012