ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ПОКИ ЩО БЕЗ ГОЛОВИ ОДА
23.07.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 55(22074) / Тираж: 8525

Офіційний візит Президента України Володимира Зеленського до Одеси минулої суботи, 13 липня, розпочався з відвідин порту, де він ознайомився з роботою контейнерного та зернового терміналів, проєктами їх розбудови та розвитку. За словами інвесторів, вони дуже розраховують на нову владу в захисті їхніх бізнесових інтересів. Глава держави погодився, що в цьому напрямку необхідно багато що зробити.

Під головуванням Президента відбулася нарада з питань розвитку морських портів України. Володимир Зеленський зазначив, що в Одеському порту він почув про «нормальний перебіг справ», хоча має дещо іншу інформацію. «Я розумію, що всі проблеми зараз вирішити складно. Але пропоную вирішувати їх на місці. Це стратегія нашої команди», — наголосив він. Зокрема, звернув увагу на те, що доходи порту зменшилися, а зарплати — збільшилися у півтора раза.

Зі свого боку заступник керівника Офісу Президента Олексій Гончарук уточнив, що цифри демонструють негативні тенденції в роботі Одеського порту протягом останніх трьох років: «Вони показують, що дохідність і чистий прибуток впали у 16 разів. Ми бачимо, що ефективність зменшується, а витрати зростають. У нас є величезна кількість сигналів, що в морському порту далеко не завжди діяльність здійснюється в інтересах держави. Нас дуже цікавить практика, коли державні буксири здаються (в оренду. — Ред.) за півціни приватним компаніям погодинно. Нас дуже цікавить, що єдиний в’їзд на територію державного порту контролює приватна компанія». За останні три роки, зазначив Олексій Гончарук, Одеський порт втратив 15% вантажопотоку. Ще однією серйозною проблемою є контрабанда, від якої, за його словами, втрачається десь мільйон доларів на день.

Володимир Зеленський звернувся до міського голови Одеси Геннадія Труханова з проханням терміново вирішити питання надання земельної ділянки для облаштування безкоштовного в’їзду на територію морського порту представників бізнесу для оформлення вантажів.

Нині існує лише один великий шлях доступу в порт, який належить приватній структурі. Президент вважає таку ситуацію неприпустимою, оскільки це створює монополію, яка шкодить великій кількості підприємців.

Геннадій Труханов пообіцяв, що зі свого боку докладе зусиль для вирішення цього питання та поінформує Президента щодо ситуації.

Володимир Зеленський не приховував незадоволення багатьма моментами, зокрема контрабандою цигарок, платним в’їздом на територію порту тощо. Результатом цього стало його звернення до виконувача обов’язків голови Державної фіскальної служби Олександра Власова піти у відставку.

Свою вимогу глава держави аргументував тим, що Олександр Власов не звільнив керівників митниць у чотирьох областях — Волинській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій, як того вимагав Президент під час наради в Ужгороді 6 липня. А допис посадовця у соцмережі про увільнення їх від виконання обов’язків виявився неправдивим. «Я попросив надати мені реальні документи. Вони не збігалися з вашим постом у фейсбуці. Тобто ви відправили людей у відпустку. Я хотів би, щоб ви особисто написали заяву на ваше звільнення. Не пішли у відпустку, а реально це зробили, якщо не можете впоратися з людьми у вашій вертикалі. Скажіть, будь ласка, мені дату, щоб я знав про це не з фейсбуку, а з реальних документів», — наголосив Володимир Зеленський.

В. о. голови ДФС повідомив, що після наради на Закарпатті він увільнив від виконання обов’язків двох посадовців, а ще двоє відправлені у відпустку за станом здоров’я близьких родичів. «Я сьогодні напишу заяву», — сказав він.

Експерти досить неоднозначно коментують рішення Президента щодо заборони на два місяці екологічних перевірок іноземних суден, які заходять в акваторії морських портів України. З таким дорученням Володимир Зеленський звернувся до першого заступника начальника Держекоінспекції Кримсько-Чорноморського округу Дмитра Крючкова. Питання виникло через скарги на зловживання представниками цієї служби під час екологічного контролю суден у портах. На зауваження про те, що від такого рішення постраждає екологія Чорного моря, глава держави відповів, що море і так брудне: «Якби воно було зараз прозоре, якби в Одесі можна було плавати і ви б зараз порушили це питання, я б вам повірив, а поки що не вірю. У нас є два місяці, я думаю, ніхто не постраждає за ці два місяці».

Як і під час першого візиту до Одеси, від Президента чекали представлення нового голови обласної державної адміністрації. Володимир Зеленський заявив, що наразі не призначатиме на цю посаду бізнесмена Андрія Андрейчикова (нагадаємо, проти цього виступали одеські активісти через нібито його зв’язки з Ігорем Марковим — Ред.), хоча знає його особисто, але «є багато людей, які маніпулюють у засобах масової інформації». «Ми мали дуже гарний експеримент у Львівській області. І не можемо ризикувати в Одесі. Ми проведемо конкурс. Дуже відповідальна місія. Не хочемо вас, одесити, підвести», — запевнив Володимир Зеленський.

Автор: Інна ЯКИМЕНКО

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.016