ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




ДОБРА ЛЮДИНА — ДОБРА Й ПАМ’ЯТЬ
01.08.2019 / Газета: Чорноморські новини / № 58(22077) / Тираж: 8525

Минає 40 днів від переходу у вічність Людини з великої літери, журналіста, письменника Валентина Щегленка.

Коли залишають землю такі люди, світ стає біднішим. Особливо боляче для рідних, колег і друзів, коли людина йде у засвіти передчасно, на творчому злеті.

Думаю, що знайомство і спілкування з Валентином Петровичем збагатили кожного, хто його знав. Його золоте перо прославило безліч талановитих наших краян, додало їм сил для подальшого поступу. Одним з таких газетних героїв став пропагандист здорового способу життя, знаменитий тренер із самбо та рукопашного бою, богатир України Микола Пасічник, якого для широкого загалу відкрив саме Валентин Щегленко, а потім передав цю естафету мені.

Кілька десятиліть я мав щастя спілкуватися з Валентином у рідній газеті «Чорноморські новини», тижневику одеських залізничників «Чорноморський гудок» і як із сусідом по вулиці Академіка Філатова, й завжди отримував від нього дружню пораду і щиру посмішку.

Талант Валентина Щегленка особливо розкрився в останні роки. Він видав фундаментальну книжку своїх публіцистичних творів «Гроно часу», ліричну збірку «Кошик яблук». Цьогоріч започаткував у газеті цикл розповідей про нобелівських лауреатів українського походження «З нашого коріння, з нашої землі» (одна із них — вище). Щиро вдячний метру журналістики і колектив роздільнянської газети «Вперед», якій Валентин Петрович надавав творчу допомогу.

Він був активним у роботі ветеранської організації журналістів — у день нашого професійного свята отримав почесну відзнаку «60 років НСЖУ».

Валентин Петрович любив життя, роботу, друзів. Шанував й оберігав велике і єдине кохання до дружини Любові, гордився донькою Наталею та зятем Сашком, онуком Кирилом. Вони і є його земним продовженням, а разом з усіма нами — хранителями світлої пам’яті про цю дорогу для всіх нас людину.

Автор: Володимир ПАВЛІЧЕНКО, голова ветеранської організації Одеської регіональної організації НСЖУ.

Пошук:
розширений

Автор
Почему до датчика уровня сахара от Apple еще далеко
По данным Международной федерации диабета (IDF) за 2021 год, от диабета страдают 10,5% людей в возрасте от 20 до 79 лет и половина из них не знает об этом. Согласно прогнозам, к 2045 году этим заболеванием будет болеть на 46% больше — каждый восьмой взрослый или 783 миллиона человек. Эта перспектива пугающая, но не удивительная, учитывая текущую ситуацию

7-9 черв­ня 2024 року в Одеській національній науковій бібліотеці відбудеться XXIV Всеукраїнська виставка-форум «Українська книга на Одещині»
Під егі­дою Мі­ніс­тер­ства культу­ри та ін­фор­ма­цій­ної політи­ки Ук­раї­ни, Одесь­ка на­ціо­наль­на на­у­ко­ва біб­ліо­те­ка, Ук­ра­їнсь­ка асо­ціа­ція ви­дав­ців та кни­го­роз­по­всюд­жу­ва­чів, Дер­жав­на на­у­ко­ва уста­но­ва «Книж­ко­ва па­ла­та Ук­раї­ни іме­ні Іва­на Фе­до­ро­ва» за спри­ян­ня Одесь­кої об­лас­ної дер­жав­ної ад­міністра­ції, Одесь­кої об­лас­ної та Одесь­кої місь­кої рад, Ук­ра­їнсь­ко­го ін­сти­ту­ту кни­ги, Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­гані­за­ції «Ук­ра­їнсь­ка біб­ліо­теч­на асо­ціа­ція» та Все­ук­ра­їнсь­кої гро­мадсь­кої ор­га­ні­за­ції «Біб­ліо­по­ліс» про­во­дять Все­ук­ра­їнсь­ку ви­став­ку-фо­рум «Ук­ра­їнсь­ка кни­га на Оде­щині».

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012