ІА «Контекст-Причорномор'я»
логін:
пароль:
 
Останнє відео
Прес-конференція «Нові терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році»
Инфографика
Курси валют. Долар США. Покупка:




Вихідні накрила негода
07.08.2019 / Газета: Одесские известия / № 60(5183) / Тираж: 18937

Спекотне літо скинуло маску: у ніч на неділю, 4 серпня, через погіршення погодних умов в двох областях України знеструмлені сорок населених пунктів (в Одеській -25, у Кіровоградській -15). Найбільше від гроз і злив постраждала Одещина. До відновлення електропостачання були залучені підрозділи обленерго. Шалений ураган накоїв біди, залишивши без світла десятки будинків, повалив дерева, які обірвали повітряні кабельні лінії, пошкодили декілька автомобілів. Вулиці Одеси були вщерть залиті водою, Дерибасівська виглядала немов озеро. У соціальних мережах є інформація про те, що на вул. Багрицького будівельні риштування завалились від вітру, пошкодивши більше чотирнадцять авто. Ще гірше — не обійшлося без людських жертв. За інформацією, підтвердженою ДСНС, в селі Молога Білгород-Дністровського району через шалену повінь, яка прорвала дамбу, загинув чоловік.

25 дітей, які вирушили в похід до Дністровського лиману, стали заручниками негоди. Поліцейські разом з рятувальниками визволили юних спортсменів. Ніхто не постраждав. Про це повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

За інформацією комунальних підприємств «Міськзелентрест» і «ЖКС», повалені 22 дерева і 4 великі гілки. Для ліквідації наслідків стихії комунальники виїжджали більш ніж за 20 адресами протягом доби. За даними КП «Одесміськсвітло», виявлено 15 обривів електромереж через повалені дерева і зафіксовано 23 пошкодження ліній зовнішнього освітлення.

Як повідомили очевидці, одне з дерев, що впало, пошкодило дві машини на вулиці Садовій, гілкою накрило також автомобіль на Середній вулиці, придавило два авто на вулиці Довженка. Окрім того, на вул. Болгарській гілка впала на дах торгового кіоску.

За інформацією КП «Одесміськсвітло», на вул. Генерала Петрова дерево, що впало, збило опору мереж зовнішнього освітлення.

Як повідомили в мерії, штаб з ліквідації наслідків негоди працював всю ніч. Пік негоди припав на годину ночі — до зливи додався сильний штормовий вітер, його сила сягала 15-20 м/с, пориви — до 25 м/с.

Вночі для ліквідації наслідків негоди в Одесі було задіяно 34 одиниці спецтехніки комунального підприємства «Міські дороги»: канало-промивні машини, ілососи, трактори, підмітально-прибиральні і т. ін. Працювали 120 співробітників підприємства. Комплекс робіт з ліквідації наслідків негоди, за інформацією мерії, майже виконано.

Як повідомив прес-центр ДСНС в Одеській області, внаслідок проходження інтенсивних опадів та накопичення великої кількості дощової води в окремих низинних ділянках місцевості втраплялись випадки підтоплень домогосподарств та підвалів в Арцизькому, Овідіопольському районах та в Одесі.

За добу в Одеській області підрозділи Державної служби із надзвичайних ситуацій здійснили 11 виїздів на відкачування води, 4 виїзди для буксирування автотранспорту та перевезення людей, 5 виїздів для розпилювання та прибирання дерев. Від ДСНС залучалося 90 чоловік особового складу та 20 одиниць техніки.

Автор: Александр Кумайгородский

Пошук:
розширений

Автор
Лелеки повернулися на укріплені енергетиками ДТЕК Одеські електромережі гнізда
На укріплені ДТЕК Одеські електромережі гнізда повернулися лелеки. Наразі птахи заселили 100% своїх домівок, а це − 257 платформ. На початку 2024 року енергетики встановили 4 платформи, до кінця року планують змонтувати ще 16. Попри війну енергетики продовжують дбати про захист біорізноманіття та довкілля. Роботи проводять під егідою проєкту #Лелеченьки, спрямованого на захист та збереження популяції білого лелеки. Він відповідає принципам ESG та Цілі Сталого розвитку Глобального Договору ООН №15 – «Збереження екосистем землі».

«Все, що ми пам'ятаємо, – неправда»
Презентація 8-го видання проєкту «Стара Одеса у фотографіях» зібрала повний зал в Одеській національній науковій бібліотеці

Останні моніторинги:
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса
00:00 18.04.2024 / Вечерняя Одесса


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012